Grupa "The Sound Poets" dosies tūrē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pop trips" : The Sound Poets
"Pop trips" : The Sound Poets Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Grupu "The Sound Poets" no 15.novembra astoņās koncertvietās atskaņos akustisko koncertprogrammu "Pie vienas uguns", informēja apvienības pārstāve Ilze Tormane-Kļaviņa.

Lai gan nosaukums tāds pats kā pavasara tūrei, tomēr šī nedaudz atšķirsies ar programmu. Grupas pārstāvis Jānis Aišpurs atzīmē, ka akustiskās programmas kļuvušas par grupas otro identitāti, ir cilvēki, kas gaida tieši tās. Tāpēc grupa turpina iepazīt dažādas koncertvietas Latvijā.

"Tāpat ne vienu reizi vien pēc akustiskajiem koncertiem esam saņēmuši jautājumu, kur var paklausīties tieši šo dziesmas versiju. Tāpēc spriedām, ka šos jautājumus un aranžijas nevar atstāt bez uzmanības un nolēmām, ka izveidosim mums mīļu visu iepriekšējo akustisko tūru dziesmu izlasi," pauda Aišpurs.

Šis ir grupas piektais studijas albums, kurā iekļauta 12 dziesmu izlase īpaši radītā akustiskajā aranžējumā. Albums "Klusāk" ierakstīts 2023.gada vasarā un rudenī Latvijas Radio 1.studijā un grupas studijā. Jaunās aranžijas radījuši paši grupas dalībnieki. Ieraksta režisors ir Krišjānis Geidāns, māsteringa un miksa inženieris ir Gatis Zaķis. Vizuālā risinājuma autors ir Verners Timoško.

Jaunais ieraksts ir klausām grupas straumēšanas platformās, savukārt pie fiziska albuma pirmie tiks klāt akustisko koncertu apmeklētāji. Ierakstu "Klusāk" var noklausīties mūzikas straumēšas platformā "Spotify".

Akustiskā koncertsērija "Pie vienas uguns" izskanēs 15.novembrī Ogres novada Kultūras centrā, 19.novembrī koncertzālē "Cēsis", 22.novembrī kultūras centrā "Ulbrokas pērle", 25.novembrī Limbažu Kultūras namā, 1.decembrī Talsu Tautas namā, 2.decembrī Slampes Kultūras pilī, 9.decembrī Kuldīgas kultūras centrā un 10.decembrī Bauskas Kultūras centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu