Tartu notiks ikgadējās Latvijas dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Igaunijas latviešu koris “Ziemeļu balsis”
Igaunijas latviešu koris “Ziemeļu balsis” Foto: LR Ārlietu ministrija

Tartu Latviešu biedrība ar Tartu domes atbalstu jau devīto gadu aicina visus pilsētas iedzīvotājus un viesus kopīgi atzīmēt Latvijas svētku mēnesi – novembri.

Šogad, pateicoties lielajam pieprasījumam, jau otro reizi tiek organizēti Latvijas Garšu svētki Tartu tirgū, pēc kuriem visi varēs sadancot ar folkloras kopu “Sēlene” un Tartu Danču klubu. Atkārtoti pulcēsies arī latviešu un igauņu tulkotāju seminārs Tartu Universitātē, savukārt svētkus muzikāli papildinās grupa “Dream Teller” un DJ Straume, pūtēju orķestris “Cēsis” un Igaunijas latviešu koris “Ziemeļu balsis” ar dziesmu izlasi no visas Baltijas.

Foto: Toms Treibergs/TVNET

Tartu Latviešu biedrība vienmēr par mērķi izvirzījusi būt par latviešu un igauņu kultūru vidutāju. Jau kopš pirmajām Tartu latviešu dienām 2015. gadā, biedrība atzīmē Latvijas neatkarības gadadienu, organizējot pasākumus pēc iespējas plašākam interesentu lokam. Šogad biedrība sadarbībā ar AS “Tartu Tirgus” no 10. līdz 11. novembrim atkārtoti organizēs Latvijas Garšu svētkus, kuros būs iespējams ne tikai baudīt Latvijas garšas, bet arī kultūru. Kā muzikāls pārsteigums tirgus apmeklētājus iepriecinās folkloras kopa “Sēlene”, un gatavošanas padomus dos pazīstamā latviešu saimniece Ilze Briede.

Piektdienas, 10. novembra vakarā visi aicināti pievienoties “Sēlenei” un Tartu danču klubam Tiigi Seltsi (Dīķu biedrības) mājā uz kārtīgu sadanci. Tikmēr 11. novembrī Tartu Universitātē notiks tulkotāju seminārs ar Merli Vari (Merle Vares) un Guntaru Godiņu, kurš tās dienas vakarā kultūrbārā “Naiiv” prezentēs arī savus jaunākos tulkojumus.

Sestdienas noslēgumā visi aicināti uz grupas “Dream Teller” koncertu kultūrbārā “Naiiv”. Svētdien viesi tiks aicināti baudīt kormūzikas koncertu “Baltijas ceļš” Universitātes muzejā Doma kalnā.

Foto: Publicitātes foto

Jau tuvāk Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai – 15. un 16. novembrī interesenti varēs noskatīties latviešu kino, kā arī iepazīties tuvāk ar latviešu literatūru pirmajā grāmatu klubiņa sanāksmē.

Neizpaliks arī tādi ikgadēji pasākumi kā piemiņas brīdis Lāčplēša dienā Tartu Uus-Jaani (Jaunjāņu) kapsētā un ekskursija pa latviešu pēdām Igaunijas Nacionālajā muzejā.

Visi pasākumi ir bezmaksas. Pilna pasākumu programma atrodama pievienotajā saitē

Pasākumu sēriju finansē Tartu dome, un tā tiek veidota sadarbībā ar AS “Tartu Tirgus”, kultūrvietu “Naiiv”, Tartu Universitāti, Tartu Universitātes muzeju, Igaunijas Nacionālo muzeju, latviešu kori Igaunijā “Ziemeļu balsis”, "Tiigi Selti maja", Cēsu Pūtēju orķestri, Latvijas Republikas vēstniecību Igaunijā.

Jāatgādina, ka 2024. gada 26. janvārī Tartu oficiāli uzsāks savu Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, šo titulu dalot ar Būdē Norvēģijā un Bādišlu Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu