Dziesminieks Mikus Frišfelds atgriežas ar singlu “Dzīve sit”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Uģis Brālēns

Dziesminieks Mikus Frišfelds pēc 12 gadu pārtraukuma atgriežas pie saviem klausītājiem ar pašironijas, humora un enerģijas pilnu dziesmu “Dzīve sit”.

“Ceru, ka dziesma “Dzīve sit” palīdzēs klausītājiem ar smaidu paskatīties uz savām problēmām. Man pašam palīdz – pašironijā ir spēks un manā gadījumā arī vienīgais ceļš, kā nekrist depresijā,” par dziesmas tapšanu saka Mikus.

Pēdējais mākslinieka albums “Indiāņu vasaras” tika izdots pirms 12 gadiem, albums tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”. Mikus šo laiku ir darbojies kā teātra mūzikas un dziesmu autors, kā arī piedalījies dziesmu tekstu rakstīšanā daudziem Latvijas pazīstamiem māksliniekiem.

"Pa šo laiku ir iekrājies krietns dziesmu skaits, kuras nav rakstītas teātra vajadzībām un arī citiem māksliniekiem īsti neder, nekas cits neatliek, jādzied pašam," smejas Mikus.

Dziesmu “Dzīve sit” līdzproducējis un skaņas apstrādi veicis DJ Rudd.

Šis ir īpaši iezīmīgs gadījums tādēļ, ka pirmo reizi kādai Mikus Frišfelda dziesmai ticis nofilmēts arī mūzikas video. Videoklips filmēts Raunā, kur Mikum ir skaņu ierakstu studija un radoša mūziķu māja, kas labi pazīstama daudzu Latvijas mākslinieku vidū kā iecienīta radošo nometņu vieta.

“Šis ir labākais mūzikas video kāds man jebkad ir bijis, jo vienīgais. Klipa idejas pamatā ir rudenīgi oranžas bikses un vēlme parunāt ar dižgariem”, ironizē Frišfelds.

Klips tapis ar “No budget productions” atbalstu un mākslinieciski tehniskā vadītāja Uģa Meldera uzraudzībā precīzi iekļaujas DIY jeb “dari pats” stilistikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu