Sākusies biļešu tirdzniecība uz franču komponista un mūziķa Jana Tīrsena koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

No trešdienas, 15. novembra, pārdošanā ir biļetes uz Jana Tīrsena koncertu, kas notiks 16. martā "Palladium" koncertzālē. Pēc deviņu gadu pārtraukuma franču mūziķis atgriežas Latvijā, lai šoreiz koncerta apmeklētājiem piedāvātu īpašu programmu. 

Pirmo uzstāšanās pusi aizņems pazīstamāko Tīrsena sacerējumu pašrocīgs klavieru atskaņojums, kamēr otrajā daļā – elektroniskās mūzikas performance, kas kopā nodēvēta par “Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics”.

Šajā turnejā galvenā uzmanība tiks pievērsta personisku sakaru veidošanai, tādu cilvēku un vietu atrašanai, kas ierastās koncerttūres ietvaros nebūtu iespējami. Bez tehniķu komandas, detalizēta raidera un visām pārējām ierastajām koncerttūres detaļām Tīrsens savā kemperī viens pats ceļos pa Eiropu, izvairoties no automaģistrālēm, apstājoties, lai spēlētu lauku pilsētās un ciemos, un pēc tam ieturētu maltīti pie draugiem, koncerta rīkotājiem, norises vietas īpašniekiem vai faniem to mājās. Koncertturneja sāksies Orleānā, Francijā, un, izceļojusies pa visu Eiropu, beigsies Bretaņā.

Šīs nepiespiestās turnejas ietvaros notiks arī 16.marta pasākums Rīgas koncertzālē "Palladium".

Jana Tīrsena vārds droši vien pirmkārt asociējas ar sapņainas melanholijas caurvītajiem akordiem Žana Pjēra Ženē romantiskajā komēdijā “Amēlija” vai trauksmes piestrāvotiem skaņu viļņiem vācu traģikomēdijā “Good Bye, Lenin!”. Viņa daiļradi kritiķi salīdzinājuši ar komponistu-superzvaigžņu Filipa Glāsa un Maikla Nīmana darbiem, un nav šaubu, ka Tīrsens pieskaitāms pie mūsu gadsimta izcilākajiem un oriģinālākajiem komponistiem. Viņa melanholiskā mūzika un komponēšanas tehnika sajauc klasiskās un tautas mūzikas elementus ar popmūziku un roku.

Jans Tīrsens koncertā Itālijā, Altopiano del Montasio kalnienē.
Jans Tīrsens koncertā Itālijā, Altopiano del Montasio kalnienē. Foto: Shutterstock

Jans Tīrsens komponē un veido aranžējumus, izmantojot dažādus instrumentus – no klasiskā flīģela līdz rotaļu klavierītēm, no ģitārām līdz buzuki, no mežraga un saksofona līdz metalofonam un tamtamam, turklāt iekļaujot arī rakstāmmašīnas, ēdiena gatavošanas trauku vai velosipēda riteņa radītās skaņas. 

Biļetes uz Jana Tīrsena atgriešanās koncertu pieejamas "Biļešu servisa" tīklā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu