Marija Luīze Meļķe beidzot atklāj, kāpēc nerunāja ar medijiem pēc atteikšanās no "Lielā Kristapa" balvas (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Marija Luīze Meļķe
Aktrise Marija Luīze Meļķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 9. novembrī, Saeimas vairākums nobalsoja par partnerības institūta ieviešanu, pēc kura aktrise Marija Luīze Meļķe tomēr pieņēma Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" statueti, no kuras atteicās šā gada sākumā. 

Atgādinām, ka februārī "Lielā Kristapa" balva tika piešķirta par aktrises sniegumu Matīsa Kažas filmā "Neona pavasaris", taču viņa no tās atteicās. 

"Es ceru, ka nevienam tā nenolasīsies kā augstprātība, jo patiesībā man ir ļoti žēl, ka nevaru pieņemt šo "Lielo Kristapu". Tas ir valsts līmeņa apbalvojums par darbu filmā, kurā es attēloju meiteni, kādu realitātē šī valsts atsakās aizstāvēt. Tas [balvas pieņemšana] no manas puses būtu liekulīgi," Meļķe toreiz skaidroja savu lēmumu.

Pēc ceremonijas Meļķe medijiem atteicās sniegt komentārus par savu rīcību. Nu viņa izdevumam "Privātā Dzīve" skaidro: "Tobrīd vairījos no komunikācijas ar žurnālistiem, jo

nevēlējos sev taisīt karjeru ar savu godīgo gājienu.

Biju domājusi par citiem cilvēkiem, nevis par sevi kā interesantu meiteni, kas kaut ko tādu izdara."

Marijai Luīzi Meļķei paredzētā balva visus šos mēnešus glabājās balvas rīkotāju Latvijas Kinematogrāfistu savienības birojā.

Pēc Saeimas balsojuma par partnerattiecību institūta ieviešanu Latvijā "Lielā Kristapa" statuete operatīvi tika nogādāta saimnieces rokās.

Atgādinām, ka Saeimas vairākums 9. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024. gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

Tomēr īsi pēc tam opozīcijas politiskie spēki paziņoja, ka ir savākuši 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par minētajā likumu pakotnē esošā Notariāta likuma grozījumu ieviešanu.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uz diviem mēnešiem apturējis Saeimā 9. novembrī pieņemtos grozījumus Notariāta likumā, kas paredz ieviest partnerības institūtu.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 14. novembra numurā!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu