Valtera Frīdenberga līgava izpildījusi viņa pēdējo vēlēšanos (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Valters Frīdenbergs
Valters Frīdenbergs Foto: Jānis Škapars/TVNET

17. oktobrī apritēja pieci gadi, kopš cīņu ar vēzi zaudēja 30 gadus vecais mūziķis Valters Frīdenbergs. Nu viņa līgava izpildījusi mūziķa pēdējo vēlēšanos.

Frīdenberga līgava Kristīne Paegle vietnē "Facebook" dalījusies ar ierakstu: "Pirms pieciem gadiem (arī pirms viena) es neticēju, ka pienāks tāda diena, kad būšu atkal drosmīga, kad sajutīšu īsto brīdi – “esmu gatava”. Bet tā nudien notiek! Sērām nav dzīšanas laika. Ar mīlestību pret sevi, radošām nodarbēm – dziedējos. Un nesteidzini sevi. Nesteidzini kādu, kurš sēro. Esi līdzās – vislabāk klusējot. Lai šī dziesma paliek atmiņās. Lai šī dziesma ir tava, ne vairs mana. Atstāju tevi gaišajos mākoņos, kur dvēseles lido un meklē savu nākamo pašrealizācijas vietu uz zemes.”

Foto: facebook.com/kristine.paegle.9

Izdevumam "Kas Jauns" Paegle apstiprina, ka šā gada oktobrī izkaisījusi mūziķa pelnus okeānā. 

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Frīdenberga tuvinieki tiesājās par mantojumu. Tāpat bija jautājums par mūziķa pelniem.

Foto: Valtera Frīdenberga piemiņas vieta

“Viņi arī ir izveidojuši piemiņas vietu – latvisku krustu, kas ir iekārtots blakus Valtera vecmāmiņai. Viņi izdarīja, kā gribēja, bet tur ir tikai piemiņas vieta. Tas jau ir ļoti jauki, ja kādam tas palīdz, un šāda piemiņas vieta ir nepieciešama, bet man bija svarīgi, ka tiek pilnībā izpildīts tas, ko Valča vēlējās. Viņš negribēja, lai viņu aprok un veido fizisku vietu. Un man bija svarīgs un svēts dotais solījums, jo Valters jau paliek mūsu sirdīs," tā Paegle.

Viņa turpina: "Bija jau pavisam traki, jo nāca arī mājās un gribēja ņemt nost. Kad tas viss bija nomierinājies, tad arī sajutu, ka esmu gatava, un devos uz Portugāli."

Jau ziņots, ka pēc ilgstošas cīņas ar vēzi 2018. gada 17. oktobrī 30 gadu vecumā mūžībā aizgāja mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs. Publiska atvadīšanās no viņa notika 26. oktobrī, kad Valteram apritētu 31 gads.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 21. novembra numurā!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu