Straumēšanas topā strāvo patriotisms un atgriežas leģendāri albumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Galvanovskis
Miks Galvanovskis Foto: Emils Freimanis

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā apkopo Latvijas klausītāju mūzikas straumēšanas vietnēs internetā iecienītākās dziesmas un albumus. 46. nedēļā jaunumi atrodami kā singlu, tā albumu topā.

Topa apskatu sākot ar jaunumiem, kombinētajā albumu topa augšgalā debitē "Stray Kids" albums "ROCK-STAR". Šī dienvidkorejiešu grupa tika izveidota 2017. gadā TV šova ietvaros un viņu mūzika ir k-pop, hiphopa un elektronikas sajaukums. Apvienotā singlu topa devītajā vietā iekļuvusi “Stray Kids” dziesma “LALALALA”. Albumu topa devītajā vietā debitējuši itāļi “Måneskin” ar albumu “RUSH! (ARE U COMING?)”. Džeks Harlovs ar savu jauno singlu “Lovin On Me” kļuva par vietnes TikTok sensāciju - straumēšanas topā viņš ir desmitajā vietā.

Foto: publicitātes

Latviešu singlu topa jaunums ir Miks Galvanovskis ar dziesmu “Par Savu Zemi Saukt”, ierindojoties 9. vietā. Viņš saka: “Brīnišķīgi saņemt ziņu par to, ka dziesma iekļuvusi straumētāko dziesmu top desmitniekā. Straumēšanas topā dominē hiphops, tādēļ man ir vēl jo lielāks gods atrasties šajā desmitniekā, turklāt šajā topā esmu pirmo reizi dzīvē ar kādu no savām dziesmām. Pirms Valsts svētkiem man bija pāris koncerti - “Par Savu Zemi Saukt bija iznākusi tikai pāris dienas, bet pirmajās rindās stāvošie cilvēki jau zināja dziedāt līdzi katram vārdam. Tad manī raisīja siltu sajūtu. Paldies visiem, kas klausās!”

Foto: publicitātes

Latviešu albumu topa sestajā vietā debitējis ansis ar 2020. gada albumu “Liela Māksla”, esot anša Palladium Riga koncerta atskaņā. Koncertā albumu varēja iegādāties vinila plates formātā, tāpat kā anša un 181h jaunāko ierakstu “Melnezera grāmata”, kas mūzikas straumētājos būšot no 24. novembra.

Foto: publicitātes

Topa līderi savas pozīcijas spēj noturēt stingri - “Singapūras Satīns” dziesmas ir singlu topa trjniekā: “Uz Seen” ir visvairāk klausītākā. Otrajā vietā ir “DEGVIELA” un trešajā - “LABVAKAR”. Straumētākais albums joprojām ir šajā oktobrī izdotais “Super”, bet “Stonks” šoreiz ir astotais.

Albumu topa otrajā vietā ir Wiesulis un sangvn ar albumu “Fianchetto”. Singlu topā viņu dziesma “Ko Tā?” ir septītā, bet “Itālija” desmitajā vietā. Savukārt trešie albumu topā ir MSencis un Grandmasters Neons ar savu veiksmīgāko albumu “goda vards cetri”, savukārt desmitajā vietā ir viņu šogad izdotais albums “Godavārd5”. Singlu topa astotajā vietā ir atrodams MSencis un Grandmasters Neons hits “Pie***t seju”.

Foto: publicitātes

Apvienotā singlu topa trijnieks ir nemainīgs: Kenja Greisa ar “Strangers” ir pirmā. Teita Makreja ar “greedy” ievietojas otrajā pozīcijā, bet trešā ir Doja Cat ar “Paint The Town Red”.

Kas attiecas uz gada nogalē gaidāmajām relīzēm, vēl šajā gadā jaunu albumu sola Ozols, kurš šonedēļ izdevis jaunu singlu “Pazudušais dēls”. Dziesmu izlases “Zelta večuki” izdošanu 1. decembrī Palladium Riga svinēs leģendārais duets “Čipsis un Dullais”. Iespējams, pēc koncerta kāda dziesma iepeldēs arī straumētākajā topā.

24. novembrī albumu “Blockbusta” izdos reperis Busta Rhymes - dažus jaunos singlus viņš izpildīja dzīvē - 50 cent koncertā Arēna Rīga. 8. decembrī plānota Nikijas Mināžas albuma “Pink Friday 2” un Teitas Makrejas albuma “Think Later” iznākšana, un šajā datumā jaunu ierakstu “Rebel Diamonds” varam gaidīt arī no “The Killers”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu