Orķestris “Rīga” iepazīstina ar savu ziemas koncertsezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Porietis

Decembris orķestra “Rīga” kalendārā ir blīvs, ar skaistiem svētku notikumiem. Gaidāms koncerts Valkā, Otrajā adventē koncerts Rīgā, kā arī Ziemassvētki ar Andreju Osokinu Rīgā un Ogrē. Savukārt janvārī orķestris “Rīga” jaunākajiem klausītājiem atkal piedāvās koncertsarunas par mūziku ar Daumantu Kalniņu, bet februārī svinēs mīlestības svētkus ar aktieri Raimondu Celmu un dziedātāju Aiju Vītoliņu.

Koncertprogramma “Ziemassvētku rapsodija”, ar kuru orķestris “Rīga” 1. decembrī viesosies Valkas pilsētas kultūras namā, sniegs prieku un gaišumu, ar pūšaminstrumentiem ieskandinot svētku gaidīšanas laiku.

Pianists Rihards Plešanovs.
Pianists Rihards Plešanovs. Foto: Jānis Porietis

Rapsodija – tas ir tematiski attīstīts skaņdarbs fantāzijas formā – un koncertā klausītāji varēs ļaut vaļu savai fantāzijai, klausoties divas rapsodijas – ikonisko Džordža Gēršvina “Rapsodiju blūza stilā” un retāk izskanējušo Raimonda Paula “Rapsodiju”. Uz skatuves orķestrim līdzās būs solists – pianists Rihards Plešanovs.

Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara”.
Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara”. Foto: Rihards Mors

Otrajā adventē, 10. decembrī, orķestris “Rīga” aicina uz koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Īpaša būs gaidāmā sadarbība ar Rīgas Doma meiteņu kori “Tiara” Airas Birziņas vadībā. Kopā tiks atskaņots sen gaidīts pirmatskaņojums Līgas Celmas-Kursietes jaundarbam "Te Deum". Tā atskaņojumā piedalīsies arī solists Gundars Dziļums. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas būs saņemami no svētdienas, 3. decembra.

Pianists, Ukrainas atbalsta akciju organizētājs Andrejs Osokins ar saņemto Triju Zvaigžņu ordeni par izciliem nopelniem kultūrā un nesavtību, organizējot Ukrainas atbalsta akcijas svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienā. 2023. gada 4. maijs. 
Pianists, Ukrainas atbalsta akciju organizētājs Andrejs Osokins ar saņemto Triju Zvaigžņu ordeni par izciliem nopelniem kultūrā un nesavtību, organizējot Ukrainas atbalsta akcijas svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienā. 2023. gada 4. maijs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Gada izskaņā, Ziemassvētku koncertos “Ziemassvētki džeza un sambas ritmos” orķestris “Rīga” klausītājiem piedāvā īpašas līksmes caurstrāvotu programmu. Koncerta pirmajā daļā uz sadarbību aicināts izcilais pianists Andrejs Osokins. Viņa sniegumā skanēs Džordža Gēršvina “Koncerts klavierēm un orķestrim Fa mažorā”.

Amerikāņu komponists Džordžs Gēršvins (1898-1937)
Amerikāņu komponists Džordžs Gēršvins (1898-1937) Foto: Shutterstock

Koncerta otrajā daļā populāras svētku melodijas skanēs karstasinīgos un dzīvesprieku apliecinošos Latīņamerikas un džeza mūzikas ritmos. Koncerti izskanēs 26. decembrī Rīgā, Lielajā ģildē un 27. decembrī Ogres novada Kultūras centrā.

Dziedātāja Aija Vītoliņa uzstājas Rīgas pašvaldības gada balvas "Baltais zvirbulis" apbalvošanas ceremonijā Mazajā ģildē 2023. gada 16. novembrī.
Dziedātāja Aija Vītoliņa uzstājas Rīgas pašvaldības gada balvas "Baltais zvirbulis" apbalvošanas ceremonijā Mazajā ģildē 2023. gada 16. novembrī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Orķestris “Rīga” februāra mīlestības svētkos iecerējis koncertu “Latviešu mīlas dziesmas”, kuras šoreiz kopā ar orķestri izdziedās skaistās balss īpašniece Aija Vītoliņa un šarmantais aktieris Raimonds Celms. Skanēs Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Elgas Īgenbergas, Valta Pūces un citu iemīļotu latviešu komponistu mūzika. Koncerts notiks 15. februārī VEF Kultūras pilī.

Dziedātājs Daumants Kalniņš.
Dziedātājs Daumants Kalniņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bērniem veltīti koncerti – koncertsarunas par mūziku “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” – iemīļots formāts jaunāko klašu skolēniem un viņu skolotājiem, kuru iestrādne pandēmijas apstākļos uz laiku tika apturēta.

Tuvākā saruna atkal gaidāma 31. janvārī VEF Kultūras pilī, kur par tēmu “Skolas muzikālie notikumi” vēstīs orķestris “Rīga” un Daumants Kalniņš. Savukārt ar koncertizrādi bērniem “Orķestromīma” orķestris priecēs jaunākos klausītājus Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars” 27. februārī.

Orķestris "Rīga".
Orķestris "Rīga". Foto: Jānis Porietis

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnē. Vairāk informācijas orķestra “Rīga” tīmekļvietnē.

Daļa no gaidāmajiem koncertiem notiks Rīgas pasākumu programmas ietvaros. Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi jaunumiem sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu