Dailes teātra aktieris Gints Andžāns iecelts par teātra prokūristu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Gints Andžāns piedalās preses konferencē, kurā informē par Dailes teātra attīstības mērķiem un radošām iecerēm.
Aktieris Gints Andžāns piedalās preses konferencē, kurā informē par Dailes teātra attīstības mērķiem un radošām iecerēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šosezon Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, kurš kopš septembra ir arī teātra izpilddirektors, iecelts par Dailes teātra prokūristu jeb uzticības personu un pilnvaroto, kas veic komerciālus darījumus.

Teātra pārstāve Agnese Vārpiņa skaidroja, ka lēmums piešķirt prokūru Gintam Andžānam saistīts ar viņa ieņemamo amatu Dailes teātrī. Aktierim ir sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē.

Kā atzīmēja Vārpiņa, kopš Andžāns sāka pildīt Dailes teātra izpilddirektora pienākumus, viņš ir teātra ārštata aktieris.

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka Dailes teātrī 16.novembrī reģistrēta jauna prokūra. Par teātra prokūristu iecelts Gints Andžāns, paredzot tiesības atsevišķi pārstāvēt teātri, izņemot tiesības atsavināt Dailes teātra nekustamo īpašumu, to ieķīlāt vai arī apgrūtināt ar lietu tiesībām. Otrs teātra prokūrists kopš 2022.gada sākuma ir Normunds Matutis.

Dailes teātra apgrozījums 2022. gadā audzis līdz 3 miljoniem eiro, bet tā  peļņa pēc nodokļiem aizsniegusies līdz nepilniem 6000 eiro. Vēl 3,17 miljonus eiro veidojusi valsts dotācija.

Kā norādīts Dailes teātra tīmekļvietnē, Gints Andžāns mācījies Madonas pilsētas ģimnāzijā, Madonas Valsts ģimnāzijā un Madonas mūzikas skolas pūšamo instrumentu nodaļā. 2005. gadā viņš iestājies Dailes teātra 9. studijā, kuru beidzis 2009. gadā, vienlaikus iegūstot Latvijas Kultūras akadēmijas Humanitāro zinātņu bakalaura grādu mākslās.

Gints Andžāns ir Dailes teātra aktieris kopš 2012. gada, taču izrādēs piedalās kopš 2009. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu