Latvijas straumēšanas topā triumfē jauns līderis!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” iknedēļas topu, kurā apkopo klausītāju straumēšanas vietnēs internetā Latvijā iecienītāko mūziku. 48. nedēļas topā triumfē “Netīrās cilpas”, kuru veiksmes atslēga ir daudzveidība un sadarbība, un ieskanas arī Ziemassvētku mūzika.

“Netīrās cilpas” veido hiphopa brāļi - ansis un 181h, uz kuru bītiem albumā “Melnezera grāmata” repo plejāde ar reperiem no dažādām paaudzēm, tajā skaitā Skutelis, Wiesulis, Marko, Ozols, Kurts, rolands če, Steps, Eliots, Kaizers, E.V., Ūga, Amanito, I mean love un citi. Jaunais albums tika prezentēts vinila formātā jau 11. novembrī, bet mūzikas straumētājos pieejams no 24. novembra.

“Skaidrs, ka šos panākumus svinam un novērtējam gan kā veiksmīgu eksperimentālu soli repā, gan personīgu sasniegumu, gan kā vēl vienu rādītāju tam, cik hiphopa vide Latvijā šobrīd ir veselīga.

"Melnezera grāmata" ir tāds ieraksts, uz kuru būs interesanti atskatīties arī pēc 5-10 gadiem kā svarīgu Latvijas hiphopa evolūcijas punkta momentuzņēmumu. Visiem, kam reps latviski līdz šim ir juties svešs, pārāk eksperimentāls, dīvains vai alternatīvs, “Netīro Cilpu” debijas "grāmata" var būt vēl viena izdevība iepazīties ar tā tagadējo daudzveidību, dažādajiem rokrakstiem gan repā, gan bītos.

Iespējams, starp rindām salasīt arī to, kas repu Latvijā padara par tik unikālu parādību gan pasaules hiphopa, gan Latvijas mainstream kultūrtelpas kontekstā. Liels paldies 181h, visiem viesmāksliniekiem un visiem klausītājiem, kas jau pirmajā nedēļā palīdzēja šai platei iekarot tik augstas vietas!“ saka ansis.

Foto: publicitātes

Albums “Melnezera grāmata” ir visklausītākais kā apvienotā, tā Latvijas albumu topā. Latviešu singlu topa virsotnē ir “Mego gambīts (Freestyle)” ar Wiesuli, trešajā vietā “Helsinki” ar Skuteli un Tvērumiem, un Marko. Piektajā vietā ir “Melnezera Mūzika” ar Hotte un XANTIKVARIĀTS. Sestā klausītākā ir dziesma “Jauns”, kas ir I MEAN LOVE un anša sadarbība. Devītajā vietā “Longbīča / Prospekti” ar PCK 97 un Kjuumanis. Topa desmitajā vietā - “Apdir***” ar “Riekstu Armiju” un Ozolu.

Foto: publicitātes

Topā joprojām labi veicas “Singapūras Satīnam” - singlu topā ir divas grupas dziesmas. Albumi “Super” ir trešais un “Stonks” ir devītajā vietā Latvijas topā. “Super” ieņem septīto vietu apvienotajā topā Tāpat arī Wiesulis un producents sangvn ir starp straumētākajiem māksliniekiem gan ar albumu “Fianchetto” - otrā vieta Latvijas, bet piektā vieta apvienotajā topā, savukārt dziesma “Itālija” ir astotā. Kāpumu pēc aizvadītajiem koncertiem VEF piedzīvojis “Fiņķa” albums “Tāds slinkums”, ierindojoties ceturtajā vietā.

Foto: publicitātes

Savukārt kombinētajā singlu topā ieskanas Ziemassvētku sajūtas! Virsotnē ir Merajas Kerijas “All I Want for Christmas Is You” - 1994. gada albuma dziesma, kas nu jau kļuvusi par svētku izlašu standartu. Otro vietu saglabājusi Teita Makreja ar “greedy”, un trešā šoreiz ir Kenja Greisa ar “Strangers”. Jāpiebilst, ka topā ir vēl divas Ziemassvētku dziesmas - Brendas Lī “Rockin' Around The Christmas Tree” ir piektajā vietā, un “Wham!” klasika “Last Christmas” ir desmitā.

Foto: publicitātes

Nākamajā, 49. nedēļas topā vēl jutīsim Spotify personalizētā topa “wrapped” atskaņas, bet no latviešu mūzikas gaidām Ozola albuma “1979” debiju.

Albums tika izdots 1. decembrī un tam labi veicas interneta straumēšanā. Savukārt 8. decembri par albuma relīzes dienu izvēlējušies tādi māksliniekie kā “The Killers”, Arlo Parks, Nikija Mināža. Protams, gaidāms arī Ziemassvētku dziesmu īpatsvara pieaugums - kā jau katru gadu ap šo laiku!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu