LU jauktais koris "Juventus" sagatavojis labdarības koncertu Ukrainas atbalstam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ģirts Raģelis

Svētdien, 17. decembrī plkst. 19:15 Vecrīgā, Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā izskanēs Latvijas Universitātes (LU) jauktā kora "Juventus" labdarības koncerts “Ziemassvētku laiks! Різдвяний час! Mīlestības laiks! Час любові!”. Kora mākslinieciskā vadītāja Valda Tomsona un diriģentes Natālijas Bēmas vadībā Trešās adventes vakarā tiks atskaņota tradicionālā ukraiņu Ziemassvētku mūzika, kā arī iemīļoti latviešu kormūzikas skaņdarbi.

"Juventus" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Tomsons, aicinot uz labdarības koncertu, stāsta: “Karš Ukrainā ilgst jau pietiekoši ilgu laiku un skaidrs, ka sabiedrībā izjūtams zināms nogurums saistībā ar palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tomēr mēs nedrīkstam nogurt un, gluži pretēji, mums ir jāturpina atbalstīt Ukrainu, ko arī aicināsim darīt 17. decembra vakarā.

Labdarības koncertā mēs izpildīsim gan ukraiņu, gan latviešu kormūziku. Abu kultūru sintēze ļoti labi viena otru papildina. Mums ir mūsu krāsa, mentalitāte un skaņa, savukārt Ukrainai ir viņas īpašās krāsas. Uzskatu, ka mums kā kolektīvam ir ārkārtīgi bagātinoši dziedāt tieši ukraiņu kormūziku. Šāda mūzikas sintēze mums dos iespēju apvienot spēkus un radīt ne tikai skaistu muzikālo pieredzi, bet arī izteikt solidaritāti Ukrainai.“

Koncertā “Ziemassvētku laiks! Різдвяний час! Mīlestības laiks! Час любові!” ieeja ir bez maksas. Pie ieejas būs iespēja ziedot Ukrainas aizstāvju atbalstam – ilgtermiņa ierakumu svecēm un degvielai. Ieeja baznīcā no plkst. 19:00, pēc dievkalpojuma (kurā, protams, arī var piedalīties).

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" ir senākais Latvijas augstskolu koris un kopš tā dibināšanas 1920. gada oktobrī tas patstāvīgi bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem. Kopš 2014. gada kora mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. "Juventus" var lepoties ar savu plašo atpazīstamību un sasniegumiem gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Aizvadītajā sezonā koris ieguvis pirmo vietu jaukto koru kategorijā Vispārējo Dziesmu svētku koru konkursa finālā “Koru kari”, kā arī guvis augstvērtīgus sasniegumus prestižajā 17. Starptautiskajā koru konkursā “Gallus Maribor” Slovēnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu