Entonijs Hopkinss iejuties Zigmunda Freida tēlā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Scanpix/AFP

Izcilais velsiešu aktieris Entonijs Hopkinss, kurš 31. decembrī atzīmēs savu 86. dzimšanas dienu, kinoskatītājiem būs novērtējams kā austriešu psihiatra, psihoterapijas pamatlicēja Zigmunda Freida (1856-1939) atveidotājs. Režisora Meta Brauna drāma "Freida pēdējā sesija" (Freud's Last Session) uz ekrāniem nonāks nākamā gada janvārī. 

Filmas darbība notiek Otrā pasaules kara priekšvakarā, slavenā psihiatra mūža beigās. Freids uzaicina rakstnieku, literatūras pētnieku un filozofu Klaivu Steiplu Lūisu (C.S. Lewis, 1898-1963) uz debatēm par Dieva esamību. Drāmas pavediens aizvijas arī pie Freida attiecībām ar viņa meitu Annu un viņas homoseksualitātes nozīmi tajās, kā arī Lūisa (Metjū Gūds) romānu ar sava labākā drauga māti. 

Sers Entonijs Hopkinss savu bruņinieka titulu saņēma pirms 30 gadiem, kad viņu tajā iesvētīja Elizabete II par viņa darbību skatuves un ekrāna mākslās (formulējums angļu valodā: "for his services in drama"). Viņš ir divu ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" laureāts (Aktieris pirmā plāna lomā par darbu trillerī "Jēru klusēšana" (1991) un drāmā "Tēvs" (2020)), četru Britu Kinoakadēmijas balvu "BAFTA" laureāts, divu "Emmy" balvu un Lorensa Olivjē balvu īpašnieks. 

Klaiva Steipla Lūisa lomas atveidotājs Metjū Gūds (Matthew Goode) skatītājiem būs pazīstams no vēsturiskā seriāla "Kronis" (The Crown) pirmās sezonas, kurā viņš attēlo Entoniju Ārmstrongu-Džounsu, pirmo Snovdonas grāfu. Par darbu šajā lomā aktieris apbalvots ar "Emmy" balvu. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu