FOTO Ar elitāru viesu klātbūtni Doma baznīcā izskanējusi "Ziemassvētku prelūdja" (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Aizvadītajā sestdienā, 16. decembrī, pārpildītā Doma baznīcā notika viens no visgaidītākajiem un Latvijas klausītāju iecienītākajiem ziemas muzikālajiem pasākumiem – koncerti “Ziemassvētku prelūdija”. Ilggadējie koncerta apmeklētāji apgalvo, ka tieši ar šo muzikālo satikšanos viņiem sākas īstie Ziemassvētki.

Ziemassvētku koncerta popularitātes noslēpums ir vienkāršs: tajā ir nesaraujami saistīta mūzika un mīlestība pret cilvēkiem, Latviju. Šī gaišā, tradicionālā pasākuma organizatori katru gadu dāvina rīdziniekiem jaunus muzikālus atklājumus, piepilda programmu ar pārsteigumiem un jauniem dalībniekiem.

“Ziemassvētku prelūdija” man vienmēr ir sirsnīgu satikšanos un brīnišķīgas mūzikas laiks. Pirms gadu mijas pasākumiem mums visiem ir ļoti vajadzīga brīnumu, apgaismības un vienotības sajūta. Mūzika ir valoda, kas apvieno un dzēš visas robežas – intereses, vecumu, jebkuru sašķeltību. Es ļoti priecājos, redzot smaidīgus, laimīgus cilvēkus, dzirdot sirsnīgus vēlējumus un sajūtot emocionāli tuvu cilvēku dvēseles siltumu,” emocijās dalās operas dīva, publikas mīlule Inese Galante.

Uz skatuves kopā ar Inesi Galanti kāpa viņas draugi un populāri mūziķi: izcilais kontrtenors un baroka mūzikas izpildītājs Sergejs Jēgers, pianists – virtuozs, prestižu starptautisko konkursu laureāts Andrejs Osokins, pasaulē populārais komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs. Kā ierasts, koncertā piedalījās arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā. Vakara muzikālais pārsteigums bija operdziedātājas, soprāna Viktorijas Majores (Pakalnieces) uzstāšanās. Tāpat šogad klausītāju sirdis iekaroja uzlecošās zvaigznes, desmitā jubilejas konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti – jaunās vijolnieces Anastasija Morozova (17 gadi), Sofija Poļiščuka (9 gadi) un pianists Gustavs Kalējs (9 gadi). Viņu talantīgās uzstāšanās izraisīja sirsnīgus smaidus un neatstāja vienaldzīgu nevienu.

Koncertos izskanēja K.Glika, D.Kačīni, S.Franka, J.S.Baha, F.Šūberta, kā arī Latvijas komponista J.Vītola skaņdarbi.

Koncertu īpašo svinīgumu izcēla īpašs gaismas noformējums. Askētisko gotisko baznīcu koncertu “Ziemassvētku prelūdija” laikā pasakaini pārvērta dinamiskas gaismas instalācijas, kas harmoniski iekļāvās muzikālajā kontekstā un zālē radīja neaizmirstamu atmosfēru. Koncerta programmu, kā arī gaismas risināju koncepciju un scenogrāfiju, kā ierasts, izstrādāja Ineses Galantes fonda direktore un pasākumu producente Diāna Galante. “Ziemassvētku prelūdija” ir gadu mijas svētku neatņemama sastāvdaļa un spožs notikums jebkura vecuma klausītājiem, un šogad mūsu koncertos bija ļoti daudz jauniešu, par ko esam ļoti priecīgi,” pastāstīja Diāna Galante.

Organizē Ineses Galantes fonds.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu