Festivālā “Eiropas Ziemassvētki” skanēs “Ziemassvētku džeza vakars” (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Latvijas Koncertu” rīkotajā festivālā “Eiropas Ziemassvētki” otrdien, 26. decembrī, plkst. 19:00 Spīķeru koncertzālē uz skatuves kāps izcili džeza mūziķi – pianists Matīss Žilinskis, kontrabasists Andris Grunte un sitaminstrumentālists Artis Orubs.

Koncertprogrammā “Ziemassvētku džeza vakars” skanēs talantīgā komponista un aranžētāja Matīsa Žilinska jaunā koncertprogramma “Bērnības atmiņās”. Tā tapusi, skaņās gleznojot bērnu dienas, to piedzīvojumus, smaržas un garšas, izjūtas, noskaņas un vērojumus.

Matīss Žilinskis ir mūziķis jau ceturtajā paaudzē. Viņa koncertprogrammas “Bērnības atmiņās” divpadsmit savstarpēji atšķirīgās kompozīcijas vieno melodiskums un vienkārši uztverama harmoniskā valoda, arī izteiksmes gaišums un vieglums.

Par Otro Ziemassvētku vakarā gaidāmo koncertu stāsta pats Matīss: “Koncertprogrammā klausītāji varēs dzirdēt mana albuma “Bērnības atmiņās” kompozīcijas un speciāli šim vakaram veltītu vienu skaņdarbu – “Ziemassvētku iepirkšanās”, kas veltīts visiem cilvēkiem, kuri pēdējā brīdī skrien pirkt Ziemassvētku dāvanas. Ļoti vienkāršas džeza tēmas, kuras balstās uz melodiju un ļoti saprotamu harmoniju. Pie bungām sēdīsies Artis Orubs – izcils bundzinieks, kurš ļoti daudz palīdzējis arī šī albuma tapšanā, savukārt pie kontrabasa dzirdēsiet vienu no Latvijas izcilākajiem džeza basistiem, leģendu Andri Grunti, kura kontrabasa skanējums ir viens no atpazīstamākajiem Latvijā.“

Koncertā skanēs tādi skaņdarbi kā “Vakara Pastaiga”, “Latino Latviano”, "Pēcpusdienas kafija”, “Steiga”, “Bērnības atmiņās”, “Brauciens uz Ameriku”, “Mārtiņa Beķereja”, “Uzlūdz dāmas”, “Skaista Meitene”, “Wasabi”, “Skaņdarbs bez nosaukuma”, “Ziema”.

Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīze“ kasēs un tīmeklī. Festivāla „Eiropas Ziemassvētki“ tīmekļa vietne: www.eiropasziemassvetki.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu