FOTO Mūzikas zieds pulcējas "Zelta mikrofona" nominantu paziņošanas pasākumā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

17. janvārī svinīgā pasākumā tika izziņoti “Zelta Mikrofona '24” nomināciju piecnieki un sadarbības partneru simpātijas. Vienu nomināciju paziņoja arī TVNET pārstāve, izklaides satura redaktore Krista Garanča. 

Šogad “Zelta Mikrofonam '24” vērtēšanai iesniegti kopskaitā 478 pieteikumi - 163 (pērn 156) albumi, 134 (pērn 111) dziesmas, 120 (pērn 111) videoklipi, 46 (pērn 45) debitanti un 15 (pērn 7) koncertieraksti video formātā. “Zelta Mikrofons '24” sastāv no 21 nominācijas: to veido albumu žanriskais iedalījums atsevišķas kategorijas, tajā skaitā gada dziesma, videoklips, debija, radio hits, straumētākais ieraksts ar Elektrum un Elvi gada dziesma, un citas.

Visvairāk nomināciju - piecas - saņēmuši Fiņķis un Patrisha par dziesmu “Raķešu zinātne”: gada dziesma, radio hits, videoklips, straumētākais ieraksts ar Elektrum un Elvi dziesma. Četras nominācijas ieguvušas grupas “Astro'n'out” un “Singapūras Satīns”, bet pa trim nominācijām ir “Sudden Lights”, “Instrumenti” un Donam.

Jau iepriekš ziņots, ka šogad balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņems grupa “Credo”. Savukārt, nomināciju “Gada albums” noteiks žūrijas balsojums pēc visu nominantu uzzināšanas.

Pilnu nominantu sarakstu uzzini šeit!

Jau tradicionāli balvu nominācijā “Radio hits” pasniedz Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), kura apkopo radiostacijās skanošākās dziesmas. LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa norāda, ka, vērtējot biežāk atskaņotākās dziesmas, vērā tiek ņemtas Latvijas radiostacijas, kurās skan Latvijā radīta mūzika un visvairāk reizes atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. “LaIPA apkopotā “Radio hita” nominācija “Zelta Mikrofonā” vienmēr tiek īpaši gaidīta,” saka Liena Edvardsa, “jo tā tieši atspoguļo sabiedrības “pieprasījumu” - radiostacijas spēlēšanai vienmēr izvēlas tās dziesmas, kuras ir aktuālas radioklausītājiem,” uzsver LaIPA izpilddirektore. Uz “Radio hita” balvu pretendē tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un atskaņoti laika posmā no 2022. gada 2. decembra līdz 2023. gada 1. decembrim.

17. janvārī “Zelta Mikrofona '24” nominantu izziņošanas pasākumā dzirdējām Georgu Rukmani Poču dziedam “Gliemezīti”, Ievu Kerēvicu - “Romantiku”, Lapseni ar “Ēnu kabinetu (Kas dārzā)”. Dziesmu "Ķīmiskā atkarība” izpildīja Paula un Zeļģis, bet dziesminieks Red Lung iepriecināja ar dziesmu “Red Robe”.

“Zelta Mikrofona '24” ceremonija notiks 8. martā plkst. 21.15 pasākumu un konferenču centrā “ATTA CENTRE” (Krasta iela 60). Pasākumu vadīs Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris, un klātienē to iespējams apmeklēt arī skatītājiem. Kā pirmā ceremonijas koncertā izziņota grupas “Singapūras Satīns” dalība, pilna programma tiks izziņota laika gaitā. Biļetes nopērkamas vietnē ekase.lv.

“Zelta Mikrofona” ceremonijas pēcballīte norisināsies naktsklubā, koncertzālē “Tower” (Brīvības iela 214B).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu