Rokgrupa "X Ambassadors" gatavojas koncertpieturai Rīgā un izdod jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā roka grupa "X Ambassadors" februāra sākumā dosies Eiropas turnejā, kuras laikā viesosies vairāk nekā divdesmit valstīs, tostarp Latvijā. 17. februārī grupa uzstāsies Rīgas koncertzālē “Palladium”.

Dziesmas, kas kļuvušas par roka himnām, turnejas Eiropā un visā pasaulē ir tikai daļa no grupas raibās vēstures, kas ietver divu brāļu dibinātās grupas pirmsākumus vidusskolā, draudzību ar "Imagine Dragons” un kompozīcijas, kas iekļautas filmu un videospēļu skaņu celiņos.

Izaugt starp klavierēm un ģitārām

Brāļi, kas izveidoja grupu "X Ambassadors“ - Sems Nelsons Hariss (Sam Nelson Harris, dziedātājs un dziesmu autors) un Keisijs Hariss (Casey Harris) – uzauguši muzikālā ģimenē.

„Mūsu mamma bija profesionāla dziedātāja, bet tētis – kaislīgs vinila plašu kolekcionārs. Viņš mums visu laiku uz kasetēm ierakstīja savas mīļākās dziesmas. Starp klavierēm un ģitārām, kas piepildīja mūsu māju, pats to neapzinoties, es kļuvu par mūziķi. Jāatzīst, es negaidīju, ka ar laiku sākšu ar mūziku nodarboties profesionāli,"

par savu bērnību stāsta Hariss.

Brāļi sāka spēlēt kopā vidusskolā, bet grupu izveidoja vēlāk, 2007.-2008. gadā. Pirms tam Hariss iztiku pelnīja ar klavieru skaņošanu – šo profesiju viņš sāka apgūt, kad redzes traucējumi neļāva atrast citu darbu: "Visa pasaules apņēmība nebūtu palīdzējusi man apkalpot galdiņus mazā Ņujorkas restorānā vai braukt ar velosipēdu, strādājot par kurjeru." Harisam, kuram kopš dzimšanas ir redzes traucējumi, pusaudža vecumā tika diagnosticēta reta ģenētiska slimība, kas ietekmē nieres un acs tīkleni.

Foto: Publicitātes foto

Viss, kas Harisam bija vajadzīgs, lai iesaistītos grupā, bija īpaši konstruētas klavieres. Mūziķis sacījis, ka viņa mērķis ir kļūt par vēstnieku citiem mūziķiem ar invaliditāti alternatīvā roka pasaulē, kurā parasti notiek pastiprināta koncentrēšanās uz grupu vizuālo tēlu:

„Es saprotu, ka spēlējam alternatīvo roku, un tas ir uz tēlu balstīts tirgus. Bet, lai arī esmu vājredzīgs, esmu tikai parasts puisis, kurš spēlē labu mūziku."

„Manam brālim ir bijušas lielas grūtības. Neskatoties uz visu, ar ko viņš ir saskāries, viņam ir izdevies dzīvot pateicības piepildītu dzīvi. Viņš ir īsts prieka iemiesojums," saka Sems, Keisija brālis. Sems jau agrāk bija solījis, ka starp dziesmām, kuras tiks izdotas šogad, viena būs veltīta viņa brālim, kurš vienmēr citus mudina būt pārliecinātiem par sevi un sekot savai balsij.

Pirms dažām dienām tika izdota grupas jaunākā dziesma "No Strings".

"Imagine Dragons“ - grūdiens uz panākumiem

Lielu ieguldījumu "X Ambassadors" panākumos devusi amerikāņu alternatīvā roka grupa "Imagine Dragons", kuras dalībnieki 2013. gadā, braucot auto, pa radio dzirdēja vienu no tolaik vēl mazpazīstamās grupas akustiskās dziesmas ierakstiem. Uzreiz pēc tam grupas "Imagine Dragons" vokālists Dens Reinoldss ieteica savam draugam un producentam Aleksam da Kidam parakstīt līgumu ar "X Ambassadors", ko viņš arī izdarīja.

Alternatīvā roka grupu sadarbība ir ļoti reta parādība, atšķirībā, piemēram, no hiphopa vai citiem žanriem. "Imagine Dragons" ne tikai palīdzēja "X Ambassadors" parakstīt līgumu ar Interscope Records, bet arī uzaicināja būt par iesildītājiem koncertturnejā un kļuva par dziesmas "Strangers" līdzautoriem grupas pirmajā albumā. „Jau no pirmās dienas viņi atbalstīja mūs un mūsu mūziku,” par "Imagine Dragons" saka dziedātājs Sems Hariss.

„Mēs mīlam viņus un viņu grupu. Ir pārsteidzoši piedzīvot šādu draudzību."

Mūzika - arēnās, reklāmās un filmu skaņu celiņos

"X Ambassadors" mūzika skan ne tikai uz skatuvēm visā pasaulē, bet arī reklāmās un filmās. Grupa ir sarakstījusi dziesmas filmām "Transformers", "Pašnāvnieku vienība" (Suicide Squad) un citām. Romantiskās filmas "Me Before You" (Es pirms tevis) treilerī iekļautā dziesma "Unsteady" kļuva par otro populārāko grupas dziesmu, atpaliekot tikai no starptautiskā hita "Renegades", kuru iekļāva veiksmīgā automobiļu reklāmas kampaņā.

Grupas mūzika ir īpaši pazīstama datorspēļu cienītājiem. Sacerējums "Cannonball", kas tika radīts kopā ar mūziķi Skaileru Greju (Skylar Grey), tika iekļauts spēlē FIFA 16, savukārt "The Devil You Know" - iespaidīgajā “Need For Speed: Payback” skaņu celiņā.

"X Ambassadors" jaunākais darbs ir dziesma "Deep End" tikko iznākušajam grāvējam "Aquaman 2: The Lost Kingdom" (Akvamens 2: Zaudētā karaļvalsts). „Šis ir grūts, bet ļoti jautrs izaicinājums. Man pašam ļoti patīk filmas, man patīk tām sacerēt mūziku, un, manuprāt, mūsu mūzika un mana muzikālā gaume ir diezgan kinematogrāfiska,“ tā par dziesmas veidošanu filmai stāsta grupas līderis Sems Heriss. „Cilvēkam, kurš kā bērns pastāvīgi lasīja un dievināja komiksus, iespēja strādāt ar supervaroņu franšīzi ir kaut kas ārkārtējs! Es izbaudīju katru darba sekundi."

Filmas centrā ir stāsts par diviem brāļiem, kas ir ļoti tuvs grupas dalībniekiem: „Esam grupā kopā ar brāli pēdējos piecpadsmit gadus. Mēs ar viņu esam ļoti tuvi, un es savā ziņā izmantoju šo attiecību dinamiku, ko labi izjūtu.“

Nepilnu mēnesi pirms Eiropas koncerttūres sākuma "X Ambassadors" prezentēja savu jaunāko darbu "No Strings", kas kopā ar faniem labi zināmajiem hitiem jau 17. februārī skanēs Rīgā, koncertzālē "Palladium". Biļetes pārdošanā “Biļešu Serviss” kasēs un tīmeklī.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu