Topos ieskanas 2024. gada popmūzika un atgriežas hiti no 2001. gada

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kadrs no filmas "Saltburn"
Kadrs no filmas "Saltburn" Foto: AP/Scanpix

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Gada trešajā nedēļā līderi nostiprina pozīcijas un dziesmu skaitu.

Straumēšanas tops

Latviešu singlu topa līderos ar dziesmu “Hallow” ir dziedātājs Dons,

savukārt dziesmas versija latviešu valodā “Lauzto šķēpu karaļvalsts” šajā nedēļā ir ceturtā straumētākā dziesma. “Dziesma "Hollow" tapusi nelielā Spānijas ciematiņā, kurā dziesmu rakstīšanas nometnē satiku dziesmas līdzautorus Liamu Geddesu un Keitu Nortropu. Šī bija pēdējā nometnes diena un mūsu pirmā iespēja strādāt kopā. Brīdī, kad bijām pabeiguši “Hollow”, mums visiem iekšēji bija sajūta, ka esam radījuši ko tādu, kas liek apstāties laikam," par dziesmu stāsta Dons.

Foto: publicitātes

Dziesmu skaita ziņā latviešu singlu topa līderi ir “Singapūras Satīns”: otrajā vietā ir grupas dziesma “Degviela” un trešajā pozīcijā atrodama “Uz seen” sadarbība ar “A-Europa”, savukārt dziesma “Labvakar” ir septītajā vietā.

Latvijas straumēšanas topa augšgalā ir jaunumi - virsotnē mirdz Ariana Grande ar nule izdoto singlu “yes, and?”. Dziesma ir vēstnesis gaidāmajam albumam “Eternal Sunshine”. Otrajā vietā ir repera 21 Savage singls “Redrum” no 12. janvārī izdotā albuma “American Dream”. Kritiķi dziesmā akcentē repera vieglo, trap stilistiskā ieturēto vārdu plūdumu. Dziesmas ar 21 Savage piedalīšanos šonedēļ ir arī piektajā un astotajā vietā, savukārt trešais straumētākais ir Džeka Harlova singls “Loving on me”, kas topā ir jau deviņas nedēļas.

Radio tops

Latvijas radiostaciju top 20 līderi duelējas savā starpā. Šī gada trešajā nedēļā radiostacijas visvairāk bija iecienījušas “Body Moving”, ko izpilda Eliza Rouza un Kalvins Hariss - dziesma piedzīvojusi kāpumu par divām pozīcijām. Otrā spēlētākā ir “Dreaming” - producenta Marshmello, dziedātājas Pink un Stinga sadarbība. Savukārt top 20 trešajā vietā šoreiz ir Dua Lipa ar singlu “Houdini”, kas izdots pērnā gada 10. novembrī.

Foto: publicitātes

Atsevišķi apskatot latviešu singlu topu, radiostacijās visvairāk skanējusi Emilija ar singlu “Sirds pelnos”,

kura lielajā topā ieņem devīto vietu. Otrā spēlētākā - grupas “Kautkaili” dziesma “Ļauj mani” lielajā topā ir 14. vietā, savukārt trešā - grupas “Laika Suns” un Kristīnes Pāžes sadarbība dziesma “Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts” top 20 ir 16. vietā.

Kopsavilkumā

Interesanti, ka straumēšanas topa devītajā vietā ierotējusi dziesma “Murder On The Dancefloor”, ko izpilda Sofija Elisa Bekstore.

Dziesma ir no dziedātājas 2001. gada albuma “Read my lips” un savu atkārtoto slavu piedzīvoja, pateicoties filmas “Satlburn” popularitātei.

Tāpat jāpiemin, ka Arianas Grandes singls radiostaciju topā vēl ir tikai 27. vietā. Ņemot vērā dziesmas melodiskumu un atsauces uz popmūzikas klasiku Madonnu un Paulu Abdulu, var prognozēt, ka tuvāko nedēļu laikā radiostacijas šai dziesmai pievērsīs lielāku uzmanību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu