VIDEO Jaunums tiešsaistes žurnāla TVNET+ abonentiem: raidījums "Nav divu Tomu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Raidījuma "Nav divu Tomu" veidotāji Toms Lūsis (no kreisās) un Toms Treibergs.
Raidījuma "Nav divu Tomu" veidotāji Toms Lūsis (no kreisās) un Toms Treibergs. Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET

Piektdien, 26. janvārī tiešsaistes žurnāla TVNET+ lasītājiem būs iespēja novērtēt jaunu raidījumu: video podkāstu “Nav divu Tomu”, kuru veido TVNET Kultūras redaktors Toms Treibergs un TVNET publicists Toms Lūsis. Teju pusstundas garumā abi kolēģi pārrunās aktualitātes, kuras virmo soctīklu telpā un mediju dienaskārtībā.

Podkāsta jeb raidieraksta formāts izvēlēts, lai neformālā garā (tomēr ievērojot žurnālistikas ētiku) pārspriestu aktuālos notikumus gan pašmāju, gan starptautiskā mērogā.

Toma Lūša viedokļraksti, kurus TVNET+ lasītāji bieži vien papildina ar visai pagaru komentāru listi, savā nostājā mēdz būt nepiekāpīgi un to izteiksme nereti balansē uz robežas, par kuras pārkāpšanu satraukti būtu gan sabiedrisko attiecību, gan jurisprudences speciālisti. Tomēr dažādu nejēdzību un ačgārnību mūsu ikdienas pieredzē netrūkst, un, ja tos neuzlūkosim ne tikai ar objektīvu kritiku, bet arī ar asredzīgu humoru, notikumu gūzmas slogs var izrādīties pārāk smags.

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET

Par jauno projektu Toms stāsta:

“Ja kāds man jautātu: “Tom, vai tev tiešām vajadzēja podkāstu?”, es atbildētu: “Nē!” Tāpēc mums ir podkāsts. Lai arī esam divi pilnīgi nopietni Tomi, kuri studijā runā par pietiekami svarīgām tēmām, domāju, ka mēs nepretendēsim uz ļoti nopietni analītiska raidījuma formātu. Tajā pat laikā – negaidiet arī, ka ikkatra teikuma beigās būs baigie spridzīgie joki. Tā būs vienkārši divu cilvēku saruna, kas rosinās domāt. Bet brīžam būs smieklīgi.”

Savukārt Toms Treibergs pirms pievienošanās TVNET komandai jau vairākus gadus ir mērījis un vētījis kultūras laukā sastrādāto – gan Latvijas Televīzijas, gan Latvijas Radio raidījumu formātos. Šoreiz Toms ir apņēmies savus secinājumus izdarīt arī par notiekošo ar kultūru mazāk saistītās jomās.

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET

“Kultūra, protams, ir mana primārā profesionālās darbības nozare. Tāpat kā citur, arī tajā netrūkst savu klapatu un domstarpību starp iesaistītajiem – tādēļ viens no tematiem pirmajā “Nav divu Tomu” epizodē būs Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” žūrijas darbs, kura rezultātā izpalikusi nominācija dokumentālajai filmai par leģendāro disidentu Gunāru Astru. Ne tik lielā mērā pats žūrijas darbs, kā dažu sabiedrībā zināmu kultūras darbinieku un topošo politiķu reakcija uz to.

Tomēr arī notikumi, kuri ir ārpus kultūras ierāmējuma, man ir svarīgi, un, uzmanīgi taustoties pa informācijas līkumotajiem gaiteņiem, es mēģinu tajos rast kopsakarības un skaidrojumus, kādu ietekmi tie var atstāt gan uz ikvienu indivīdu, gan sabiedrību kopumā.”

Vēl bez pieminētā temata pirmajā podkāsta epizodē tiks šķetināts tviterkonvoja izveidotāja Reiņa Pozņaka lēmums kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Saeimas deputātu vizīte uz Ķīnu, sabiedrības polarizācija Izraēlas un Palestīnas jautājumā, kā arī abi Tomi iepazīstinās ar pieminekļiem, kuri uzstādīti par godu klimata aktīvistei Grētai Tūnbergai un dziedātājai Šakirai.

Ieskatam: neliels fragments no video podkāsta, kurš tiešsaistes žurnāla TVNET+ abonentiem pilnā garumā būs skatāms no piektdienas, 26. janvāra. Plānots, ka raidījuma regularitāte būs viena epizode divu nedēļu griezumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu