Komponists Edgars Mākens publisko minialbumu ar latgaliešu tautasdziesmām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Una Rozenbauma

Komponists Edgars Mākens publisko EP albumu “Treis putneņi”, kuru veido astoņas latgaliešu tautasdziesmu apdares. Vokāla partiju izdzied Liene Skrebinska, kuru pavada deviņu mūziķu ansamblis.

Ciklā “Treis putneņi” ietilpst dziesmas un instrumentāli skaņdarbi, kurus vieno dziedāšana kā īpašs dvēseles stāvoklis, skaistas un īpašas melodijas.

Edgars Mākens iepazīstina: "Lienei ir ļoti spēcīga, tai pašā laikā ļoti jūtīga un godīga balss. Mūzikā kopumā dominē pūšamu instrumentu kolorīts – tāds kā neliels lauku pūtēju orķestris."

Foto: Publicitātes foto

Albuma ieskaņošanā piedalījās: Aleksandrs Maslovs (klarnete un ansambļa vadība), Rūdolfs Pēteris Rubenis (baritonsaksofons), Gatis Gorkuša (trompete), Māris Evelons (mežrags), Artūrs Bērziņš un Laura Muceniece (trombons), Gaitis Pujāts (tuba), Aldis Kise (akordeons), Raitis Viļumovs (sitamie instrumenti) un Liene Skrebinska (balss).

“Treis putneņi” sākotnēji tapis par godu koncertzāles “Gors” desmitgades koncertam ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un vēlāk ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā skaņu operatora Gustava Ērenpreisa vadībā. Albuma māsters – Krišjānis Geidāns.

Albumu sākotnēji būs iespējams noklausīties un iegādāties vietnē Bandcamp, bet pēc mēneša tas būs pieejams arī populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs internetā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu