Latvijas iknedēļas singlu tops: gads pamazām iesilst

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dons
Dons Foto: LTV/Lauris Vīksne

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido "Radiomonitor" un "Ranger Computer" apkopotie dati. 2024. gadam uzņemot apgriezienus, piektajā nedēļā kustība notiek arī singlu topos.

Foto: publicitātes

Straumēšanas latviešu mūzikas topā strauji uz augšu kāpis Dons ar “Lauzto šķēpu karaļvalsti” - no desmitās uz pirmo vietu. Par vienu uz augšu - uz otro vietu kāpums arī Fiņķa un Patrishas dziesmai “Raķešu zinātne”. Savukārt trešajā vietā šajā nedēļā “Singapūras Satīna” un “A-Europa” dziesma “Uz seen”. Skaitliskie latviešu topa līderi ar trim dziesmām desmitniekā joprojām ir “Singapūras Satīns”.

Lielajā straumēšanas topā “Lauzto šķēpu karaļvalsts” ir divdesmitajā vietā. Topa visrotnē ir 21 savage ar “Redrum”. Otrajā vietā Itziks Zipers (Ицык Цыпер) ar “Дымок” (Dūmi), bet trešā ir Teita Makreja ar “Greedy”. Topā ir arī jaunumi - mūziķa Teddy Swims blūzīgā balāde “Lose Control” ieņem piecpadsmito vietu. Divtūkstošo gadu sākuma zvaigznes Natašas Bedingfīldas dziesma “Unwritten” ir astoņpadsmitā straumētākā, bet “I Smoked Away My Brain (I'm God x Demons Mashup) feat. Imogen Heap & Clams Casi” ir deviņpadsmitajā vietā.

Foto: publicitātes

Lielajā radiostaciju topā uz augšu kāpusi latviešu topa līdere Emilija ar “Sirds Pelnos” - dziesma ir astotā spēlētākā. Otrie starp latviešiem ir “KautKaili” ar “Ļauj man”, kas lielajā topā ir astoņpadsmitajā vietā, bet trešie - grupa “Laika suns” ar Kristīni Pāži un dziesmu “Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts” lielajā topā ir divdesmitie spēlētākie.

Radiostaciju top 20 virsotnē šoreiz ir Ariana Grande ar singlu “yes, and?”. Viņai seko deju mūzikas hiti - otrie ir Elīza Rouza un Kelvins Hariss ar “Body moving”, bet trešā spēlētākā ir “Ofenbach” un Norma Džīna Martine sadarbība “Overdrive”. Jāpiemin arī tas, ka roka dinozauru “The Rolling Stones” jaunākais singls “Mess It Up” radiostacijās ir četrpadsmitais spēlētākais. Arī savā 62. pastāvēšanas gadā grupa zina, kā būt aktuālai.

2024. gads ir uzņēmis apgriezienus - Latvijas mūzikā gaidāms konkursa “Supernova” fināls un arī “Zelta Mikrofons” ceremonija, kas ir iespēja savas jaunās dziesmas prezentēt lielai auditorijai. Šajā svētdienā Losandželosā tika sadalīti “Grammy” apbalvojumi un vakara lielākā uzvarētāja Teilore Svifta pateicības runā pieteica savu jauno 19. aprīlī gaidāmo albumu “The Tortured Poets Department”. Vēl pirms tam, 16. februārī, klausīsimies Dženiferas Lopezas “This Is Me...Now”, savukārt 8. marts būs Arianas Grandes jaunā albuma “Eternal Sunshine” izdošanas dienā.

Jautājām, ko 2024. gada no latviešu mūzikā gaida “RADIO TEV” mūzikas redaktors un skaņu producents Rūdolfs Švēde. “Ņemot vērā pēdējo gadu tendenci Latvijas mūzikā gribas teikt, ka gan zināmi, gan jauni mākslinieki ir uz pareizā ceļa, lai vēl vairāk iekarotu Latvijas radiostacijas un Latvijas klausītāju sirdis. Spilgti šo varējām novērot 2023. gadā, kad dziesmas topu augšgalā noturējās ilgu laiku: "Lauzto Šķēpu Karaļvalsts", "Cik Tālu Vēl", "Ilgošanās Zvani", "Ļauj Man" - šie ir tikai daži no singliem. Šogad, vēl pavisam nesen, ZeBrene izdevis "Pazūd Pulss", kas ir absolūts radio hits, ceru, ka tā tas sevi arī pozicionēs. Un Eirovīzija! Ja “Supernovā” uzvarēs bukmeikeru prognožu favorīts, ka Latvija beidzot varētu nokļūt Eirovīzijas finālā - laiks rādīs! Katrā ziņā šis gads solās būt interesants un daudzsološs,“ spriež Rūdolfs Švēde, piebilstot, ka ir jūtami kā pieaug pārliecība par Latvijas mūzikas spēku gan mūziķu, gan klausītāju vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu