Modes melnā atraitne Patrīcija Redžāni: ekranizēts traģiskais mīlas stāsts, kas stāv aiz "Gucci" impērijas

Foto: publicitātes
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Viens no visu laiku košākajiem un skandalozākajiem slavenību pāriem Itālijā ir Patrīcija Redžāni un slavenā modes nama “Gucci” mantinieks Mauricio Guči. Pāris apprecējās 1972. gadā un atradās oficiālā laulībā līdz 1994. gadam, kaut gan jau vairākus gadus pirms tam dzīvoja šķirti. Mauricio Guči tika nogalināts 1995. gadā, kad devās uz savu biroju Milānā. Slepkava viņa ķermenī raidīja vairākas lodes, un viņš saļima un mira turpat uz biroja kāpnēm. Savukārt Patrīcija Redžāni ieguva modes melnās atraitnes statusu 1997. gadā, kad klajā nāca fakts, ka Mauricio Guči slepkavību pasūtījusi tieši viņa.

Šis traģiskais un asiņainais mīlas stāsts tika ekranizēts 2021. gadā slavenā režisora Ridlija Skota filmā “Guči nams” (“House of Gucci”), kurā detalizēti apskatītas gan pāra kaislības, gan itāļu modes ģimenes Guči spraigā cīņa par ietekmi modes namā. Kopš februāra “Guči nams” skatāma LMT Viedtelevīzijā.

Filma jau pirms nonākšanas pie skatītājiem kļuva par sensāciju, jo Ridlijs Skots galveno lomu atveidei bija piesaistījis tādas zvaigznes kā Lady Gaga, Ādams Draivers, Džareds Leto, Als Pačīno un Selma Haijeka. Pati Patrīcija Redžāni bija paudusi sajūsmu, ka viņas personāža atveidei izvēlēta lieliskā Lady Gaga.

Foto: publicitātes

Filma izceļas ar mežonīgas ziepju operas dinamiku, ievelkot skatītājus vētrainas romantikas stāstā starp modes nama “Gucci” mantinieku Mauricio Guči (Ādams Draivers) un viņa varaskāro līgavu Patrīciju Redžāni (Lady Gaga), aptverot 25 gadus no skandalozā pāra dzīves. Tā kā filmas varoņi dzīvo augstās modes starmešos, kinolente “Guči nams” ir estētiski piesātināts ceļojums pagātnē – varoņi demonstrē smalkas rotas un dizaineru tērpus, bet dialogi tiek risināti elpu aizraujošos interjeros, kuros teju ikkatra detaļa ir augstākās klases dizaina objekts.

Lai gan pašus Guči ģimenes locekļus spēlfilma neiepriecināja, viņu iesaistei bija būtiska nozīme kinodarba kopējā estētikā – viņi sniedza piekļuvi arhīviem, lai filmas mākslinieku komanda varētu izgatavot konkrētajam laikam atbilstošus tērpus un rekvizītus. Savukārt Patrīcijas Redžāni lomas atveidotāja Lady Gaga bez vilcināšanās bija sagādājusi pāris tērpu no sava personīgā drēbju skapja!

Īstā melnā atraitne – Lady Gaga

Foto: publicitātes

Dziedātājai Lady Gaga fenomenāli ir izdevies iejusties kolorītās Patrīcijas Redžāni tēlā, vienlaikus atveidojot gan šarmantu savaldzinātāju, gan aukstasinīgu vīra slepkavu.

Holivudā mēļo: ja Lady Gaga nebūtu filmējusies kinolentē “Zvaigzne ir dzimusi” (“A Star Is Born”; 2018, rež. Bredlijs Kūpers), viņa, visticamāk, nebūtu ieguvusi lomu Redlija Skota filmā. Režisors jau vairāk nekā desmit gadus bija plānojis īstenot ieceri par Guči ģimenes stāsta atveidošanu kinolentē un pat piedāvājis Patrīcijas Redžāni lomu slavenajai Andželīnai Džolijai. Taču, kad Redlijam Skotam vaicāts, kāpēc tik ilgi bija jāgaida uz šī šedevra iznākšanu, viņš atbildējis: “Bija jāatrod īstā Patrīcija [Redžāni], un tas bija ļoti grūti.”

Līdz ar filmēšanas sākumu Lady Gaga pilnībā ziedojās Patrīcijas Redžāni lomai – nokrāsoja matus brūnus un nenogurstoši strādāja pie itāļu akcenta, lai pēc iespējas precīzāk atbilstu tēlam. Kā norāda māksliniece, viņa pusotru gadu “nodzīvoja” kā Redžāni, lai gan pats kinodarbs tapa rekordātri – filmēšana aizņēma tikai 43 dienas un tika pabeigta nedēļu ātrāk, nekā plānots.

Foto: publicitātes

Slavēta un pelta

Tomēr filmu labi neuzņēma slavenās itāļu modes ģimenes pārstāvji. Kad tā nonāca uz ekrāniem, Patrīcija Redžāni bija sarūgtināta par faktu, ka Lady Gaga ignorējusi iespēju konsultēties ar viņu. Lady Gaga atzinusi, ka tam ir bijuši vairāki iemesli, tostarp arī tas, ka vēlējusies varoni veidot pēc savas iztēles. Piemēram, ikonisko frāzi “Father, Son, and House Of Gucci” (“Tēvs, dēls un Guči nams”) Lady Gaga radījusi pati.

Foto: publicitātes

Tomēr galvenokārt Lady Gaga un filmēšanas komanda lēmumu tēla radīšanā neiesaistīt Patrīciju Redžāni pieņēma tāpēc, ka tas potenciāli glorificētu slepkavu. Vairākās intervijās Lady Gaga norādījusi: viena no Patrīcijas Redžāni vēlmēm ir būt godinātai par padarīto. Aktrisei neesot saistoši konsultēties ar personu, kuras rīcība viņai nav pieņemama. “Viņa tomēr nogalināja savu vīru,” sacīja Lady Gaga.

Patrīcija Redžāni atgriezusies modes industrijā

1997. gadā Patrīcija Redžāni tika notiesāta uz 29 gadiem, bet 2000. gadā apcietinājuma termiņš tika samazināts uz 26 gadiem. Tā dēvētā Itālijas modes melnā atraitne no cietuma iznāca 2016. gadā pēc tam, kad bija piekritusi apcietinājuma laikā strādāt. Sākotnēji viņa no šī piedāvājuma atteicās: “Es nekad dzīvē neesmu strādājusi un nedomāju sākt to darīt tagad!” Tomēr 2014. gadā viņa piekrita būt nodarbināta kostīmu un juvelierizstrādājumu firmā “Bozart”. Tas sekmēja pirmstermiņa atbrīvošanu.

Par pašu Patrīciju Redžāni 2020. gadā ir uzņemta dokumentāla filma “Lēdija Guči – stāsts par Patrīciju Redžāni” (“Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani”), kurā iespējams iepazīties ar Guči ģimenes traģēdiju no pašas slepkavības pasūtītājas skatpunkta..

Ridlija Skota mākslas filma “Guči nams” šobrīd skatāma LMT Viedtelevīzijā, savukārt dokumentālais stāsts par lēdiju Guči pieejams LMT Viedtelevīzijas HBO seriālu un filmu piedāvājumā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu