VIDEO "Dzīvo mūzikā 24/7, un šitā te..." Dvarionas un Račinskis min latviešu dziesmas

CopyDraugiem X Whatsapp

8. martā tiks noskaidroti ikgadējās mūzikas ierakstu balvas "Zelta mikrofons" laureāti. TVNET sadarbībā ar balvas rīkotājiem un nominētajiem mūziķiem jau ceturto gadu pēc kārtas piedāvā spēli "Atrodi dziesmu!". Otrajā videoraidījumā mājīgajās TVNET biroja telpās viesojās projekta "Lapsene" dibinātājs Artis Dvarionas un grupas "Laika suns" mūziķis Arnis Račinksis.

Grupas "Laika suns" dziesma, kas tapusi kopā ar Kristīni Pāži, – "rīts rīts rīts rīts rīts rīts" – šogad cīnīsies par "Zelta mikrofona" balvu kategorijā "Labākā dziesma".

"Liepājai ir īpaša nostalģijas aura manā pieredzē, bet šo dziesmā ietverto mazliet smeldzīgo atmiņu un pazaudēšanās sajūtu noteikti var piedzīvot arī citur," stāsta grupas dziedātājs Arnis Račinskis. "Dziesma radās zibenīgi, melodija un lirikas saslēdzās gandrīz vienlaicīgi, varētu teikt – tā atnāca pati, nekas īpaši nebija jāmeklē. Tomēr, lai arī uzrakstījām to ātri, skaņdarbs kādu laiku gulēja plauktā, līdz pa īstam atdzīvojās ar Kristīnes Pāžes brīnišķīgās balss dalību – pēdējais trūkstošais komponents, lai stāsts kļūtu par kustīgu bildi."

Savukārt projekta "Lapsene" albums "Sākums" nominēts kategorijā "Roka vai metāla mūzikas albums".

"Lapsene" ir mūzikas projekts, kuru 2022. gada pavasarī dibinājis mūziķis un radiodīdžejs Artis Dvarionas, kas iepriekš darbojies grupās "R.A.P." un "TāTāTā".

Spēles ideja ir vienkārša. Mēs esam sagatavojuši 10 savulaik "Zelta mikrofonam" nominētus pašmāju dziesmu fragmentus no dažādiem laikiem, un viesu uzdevums ir atminēt - kas konkrēto dziesmu izpilda un kāds ir tās nosaukums. Spēles dalībniekiem tiek dota arī viena papildiespēja - zvans draugam.

Līdzīgi kā ar izcilniekiem skolā, kuriem tiek uzdoti grūtāki uzdevumi, arī mēs abiem mūzikas gurmāniem bijām sagatavojuši "cietākus riekstiņus".

Kā viņiem veicās ar dziesmu minēšanu - skaties video! 

Noskaties arī iepriekšējo raidījumu ar Fiņķi un Patrishu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu