FOTO Komēdija, veidota ar pašu spēkiem un aizrautību. "Gandrīz vecpuisis" – uz ekrāniem visā Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Romaško

Šonedēļ kinoteātrī “Forum Cinemas” pirmizrādīta režisora Riharda Romuša romantiskā komēdija “Gandrīz vecpuisis”, kas jau skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Jaunais ekrāna darbs piesaka arī jaunus vārdus Latvijas kino vidē: gan kadrā, gan aizkadrā strādājuši jauni un entuziastiski kino veidotāji un aktieri.

"Gandrīz vecpuisis" ir jaunā režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Filma vēsta par Mareku, priekpilnu, bet pakļāvīgu jaunieti, kura dzīve strauji uzņem apgriezienus, kad viņa līgava atceļ kāzas. Jaunais vīrietis nepadodas, un kopā ar savu draugu Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu.

Jauneklīga, dzīva un nepiespiesta gaisotne valdīja ne tikai pirmizrādē, bet arī visā filmas tapšanas laikā. Kā stāsta aktieris Dante Pecolli, katrs projekta dalībnieks strādāja ar lielu degsmi, kas veidoja īpaši saliedētu atmosfēru:

“Sadarboties ar filmēšanas komandu bija neaizmirstama pieredze, par kuru esmu bezgala pateicīgs režisoram Rihardam Romušam. Neskatoties uz to, ka mums nebija budžeta un valsts atbalsta, ar savu jaudu nospēlējām, uzfilmējām, pabeidzām un izplatījām šo filmu visos Latvijas kinoteātros un ne tikai,” stāsta Dante.

Foto: Raimonds Subatovičs

Jaunais aktieris Rūdolfs Kozlovskis papildina: “Uz filmēšanas laukumu braucu kā viesos pie ļoti senas draugu kompānijas, kura pret citiem izturas bez aizspriedumiem un nicinājuma.”

Foto: Kadrs no filmas

Izcilo atmosfēru darba procesā izceļ arī aktieris Jānis Jarāns: “Strādāt ar ,,Kino Parka" kolektīvu bija kā atrasties lunaparka atrakcijās: nezini, kas Tevi sagaida nākamajā līkumā – epizodē! Filmēšanas laukumā vienmēr valdīja sirsnība un izpalīdzība. Radošs jaunības un jautrības gars un nekādas rutīnas! Kā saka pie mums kriminālpolicijā: “Turies pie jaunajiem un pats arī sirdī jutīsies jauns! Lai mums visiem veicas,” komentē aktieris.

Foto: Kadrs no filmas

Filmā uzmirdz jaunā aktrise Monta Kārkliņa. Viņai režisors Romušs pirmais uzticējis lielu kinolomu: “Strādāt tik lielā projektā bija ļoti interesanti, visu veicām ar lielu entuziasmu un degsmi. Jāsecina, ka ar lielu darba sparu un ticību sevī viss kļūst iespējams!”

Arī jaunā aktrise Krista Hotuļeva novērtē savu pirmo pieredzi kino: “Esmu patiešām pateicīga par doto iespēju būt daļai no komandas. Godīgi sakot, šķita, ka pirmizrāde būs kādā dzīvoklī, labākajā gadījumā – ar projektoru uz sienas. Taču te nu mēs esam – “Forum Cinemas”! Tas ir prātam neaptverami,” prieku neslēpj Krista.

Foto: Kadrs no filmas

“Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attiecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies,” stāsta Rihards Romušs.

Foto: Kadrs no filmas

Filma "Gandrīz vecpuisis" tapusi bez valsts finansējuma par pašu un studijas līdzekļiem. Filmas veidotāji tādējādi nodrošinājuši radošo brīvību, aizrautīgi un svaigi veidojot stāstu, kas aktuāls pašiem un cilvēkiem apkārt. Jaundarbu caurstrāvo veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta.

Foto: Kadrs no filmas

Autori pateicas par atbalstu filmas tapšanā uzņēmumiem "Amber Latvijas Balzāms", "Cēsu Alus", ZS “Valmoniras”, "Bakery Studio", "Ekoplant", “Athar Performance Group", "Skanaungaisma.lv", "RedCab", Latvijas Valsts policijai, Rīgas Pašvaldības policijai, Igoram Gartmanim, Mārcim Birstei, Ivaram Veikšam un Ligitai Seļakovai.

Foto: Kadrs no filmas

Filmas izplatītājs – SIA "Baltic Content Media”. Filma skatāma uz kinoekrāniem visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu