Mūziķi apvienojas izcilā komponista Jura Kulakova piemiņas dziesmā "Sirds kā pērkondārds"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sestdien, 17. februārī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā notika atvadīšanās no mūžībā aizgājuša komponista un grupas "Pērkons" dibinātāja Jura Kulakova.
Sestdien, 17. februārī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā notika atvadīšanās no mūžībā aizgājuša komponista un grupas "Pērkons" dibinātāja Jura Kulakova. Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz ar pēkšņo latviešu mūsdienu mūzikas klasiķa un ievērojamā komponista Jura Kulakova (1958-2024) aiziešanu, mūziķis un komponists Reinis Sējāns un grupa “Pērkons” ierakstījuši veltījumu savam tuvam draugam un grupas biedram – skaņdarbu “Sirds kā pērkondārds”.

“Sirds kā pērkondārds” mūzikas un idejas autors ir Reinis Sējāns, vārdu autors ir Jānis Šipkēvics, ierakstā piedalījušies grupas “Pērkons” mūziķi Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševičs, Leons Sējāns, Jura Kulakova meita Justīne Kulakova Sipņevska, Reinis Sējāns, Liene Sējāne, kā arī Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara” diriģentes Airas Birziņas vadībā un Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā. Aranžējis Andris Sējāns. Video ieraksta operators Juris Sējāns, montāža – Elizabete Gricmane.

Stāsta Reinis Sējāns: “Kamēr citi puikas sapņoja kļūt par policistiem un ugunsdzēsējiem, es gribēju būt Juris Kulakovs. Ar to jau it kā viss būtu pateikts, bet 12. februārī līdz ar ziņu par mana mūzikas krusttēva pēkšņo aiziešanu mūžībā nāca arī tāds kā belziens pa galvu - apziņa, cik dikti daudz man šis Cilvēks ir iedevis un iemācījis. Tā nebija mana izvēle radīt šo dziesmu - tā tam bija jānotiek. Paldies visiem, kuri veltīja savu talantu un saslēdzās vienā elektrizējošā ķēdē!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu