Ko Latvija klausījās aizvadītajā nedēļā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Musiqq"
"Musiqq" Foto: Uldis Stepanovs

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Septītajā nedēļā straumēšanas topā dominē Kanje Vests un Ty Dolla $ign sadarbības albuma “Vultures 1” dziesmas, bet radiostacijās no latviešu dziesmām šoreiz visspēlētākā ir “Musiqq” - “Mākslas darbs”.

No latviešu straumētākajām dziesmām topa trijnieks palicis iepriekšējais, tikai mainītā secībā - straumētākā ir Dona “Hollow”, tai seko dziesmas versija latviešu valodā “Lauzto šķēpu karaļvalsts”, bet trešie ir jaunie talanti “Vēstulēs” ar dziesmu “Kur?”, ar kuru viņi pārsteidza klausītājus konkursā “Supernova”. Dona dziesmām labi veicies arī kopējā straumēšanas topā, kur tās ir septītajā un divpadsmitajā vietā.

Foto: publicitātes

Straumēšanas topā neapstrīdami līderi ir Ty Dolla $ign un Kanje Vests, kuri 10. februārī izdeva albumu “Vultures 1”. Latvijā no šī albuma iecienītākās dziesmas ir “Carnival” - ieņem topa pirmo vietu, un “Fuk Sumn”, kas ir otrā straumētākā. Kopā top 20 ir deviņas šī sadarbības albuma kompozīcijas. Šāds rezultāts nav pārsteigums, ņemot vērā Vesta milzīgo starptautisko slavu. Straumēšanas topa trešajā vietā ir Bensons Būns ar hitu “Beautiful Things”, kas ir kā pateicības balāde dzīvei un gaistošajiem, mainīgajiem laimes brīžiem.

Foto: publicitātes

Septītajā nedēļā ir atnesusi jaunu radiostacijās spēlētāko latviešu dziesmu - līderpozīcijā izvirzījušies “Musiqq” ar “Mākslas Darbs”, kas topā ir trešo nedēļu.

Otrā spēlētākā ir Emilijas dziesma “Sirds pelnos” - topā deviņas nedēļas, bet trešie ir “Laika suns” un Kristīne Pāže ar “Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts”, kas topā atrodas 14. nedēļu.

Savukārt top 20 jau piecas nedēļas kopš singla iznākšanas līderos joprojām ir Ariana Grande ar “yes, and?”. Viņai seko deju mūzikas pārstāvji - dziesma “Head Down”, kas “Lost Frequencies” sadarbība ar “Bastille” ir otrā spēlētākā, bet “Whatever”, kas ir “ Kygo” un dziedātājas Avas Makss singls, ir trešā. Lielajā radiostaciju topā “Mākslas darbs” ir 15. vietā, bet “Sirds pelnos” 19. vietā.

Redzam, kā septītās nedēļas topos pamazām aktuālos līderus nomaina jauni singli, un tas vēsta arī par jaunu albumu tuvošanos.

Tā, piemēram, radiostaciju līderes Arianas Grandes jaunākā albuma “Eternal Sunshine” relīzes datums ir pieteikts 8. marts. Interesanti, ka aktuālajā straumēšanas topā viņas singls “yes, and?” šobrīd atrodams tikai 48. vietā, trešajā nedēļā Latvijā šis singls bija visstraumētākais. Tas ļauj secināt, ka radiostacijās dziesmas parādās nedaudz vēlāk, kad tās jau ir atradušas savu vietu interneta mūzikas straumēšanas izlasēs. Jācer, ka pavasaris atnesīs straujāku mūzikas apriti, kam sekot līdzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu