Mūžībā devusies Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Daugavpils teātris

Daugavpils teātris paziņojis, ka piektdien, 23. februārī mūžībā devusies teātra aktrise Maija Korkliša (1968-2024).

Daugavpils teātra paziņojumā teikts: "Maija ar Daugavpils teātri bija kopš tā atjaunošanas 1988. gadā, kad ienāca šeit ar tikko izveidoto aktieru kursu. Viņa bija tā pirmsākumos, palīdzēja tam augt, bija teātrim uzticīga arī tā sūrākajos laikos un nesavtīgi, ar degsmi dalījās ar savām zināšanām ar nākamajām aktieru paaudzēm. Vienā no intervijām Maija atzinās: “Daugavpils teātris ir visa mana dzīve, mana mūža mīlestība”."

Daugavpils teātrī Maija Korkliša ar savu talantu bagātināja ļoti daudzas izrādes – “Pie klusiem ūdeņiem”, “Pa Laimes lāča pēdām”, “Paradīze”, “Kaija. Izmeklēšana”, “XXL”, “Revidents Sylagolā”, “Hantele killeram”, “Bīstamais pagrieziens”, “Latgaliešu rulete”, “Īsa pamācība mīlēšanā”, “Kaija. Under construction”, “Mazais princis” un daudzas, daudzas citas. Uz skatuves un aizkulisēs viņa vienmēr bija šarmanta, sievišķīga, cēla, gaiša un ar neaprakstāmu iekšējo spēku.

Maija Korkliša monoizrādē „Rūžys byudu golūs”.
Maija Korkliša monoizrādē „Rūžys byudu golūs”. Foto: Džeina Saulīte

Viņa bija skatuves runas pasniedzēja jaunajiem aktieriem un dalījās ar savām zināšanām un mīlestību pret teātri arī ar bērniem. Kopš 2011. gada Maija vadīja bērnu teātra studiju “Arlekīns”. Viņas mērķis bija ne tikai dāvāt bērniem zināšanas par teātri, bet arī drosmi atvērties, un kopā viņi veidoja aizraujošas izrādes.

Portāls TVNET izsaka līdzjūtību aktrises un pedagoģes ģimenei, kolēģiem un draugiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu