Diskusija ar Lienu Edvardsu, ansi un JJ Lush No meldiņa līdz slavai un "Zelta mikrofonam"

Krista Garanča
, TVNET Sejas redaktore
CopyDraugiem X Whatsapp

Piektdien, 8. martā, "ATTA Centre" notiks viens no gaidītākajiem notikumiem Latvijas mūzikā, neoficiāli saukts arī par “latviešu Grammy”. Runa, protams, ir par Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons, kas šogad notiks jau 28. reizi. 

Šo gadu laikā pasākums ir piedzīvojis pārmaiņas, piemēram, šogad, tāpat kā pērn, to varēs klātienē vērot skatītāji. Klāt ir nākusi jauna kategorija “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, bet tas, kas paliek nemainīgs, protams, ir mūzika.

Dziesmas ceļš no meldiņa līdz slavai un “Zelta Mikrofonam” ir šīs diskusijas tēma, kurā piedalās:

  • Liena Edvardsa - LaIPA izpilddirektore (LaIPA "Zelta Mikrofonā" prezentē nomināciju Radio hits, kā arī katru nedēļu apkopo Latvijas topa rezultātus kā radio, tā straumētākos singlus);
  • JJ Lush (Jānis Jačmenkins) - producents, kurš strādā gan ar pop, gan ar repa māksliniekiem visā Baltijā;
  • ansis - reperis, mūziķis, producents, viens no “Netīro cilpu” bītmeikeriem, viens no “Zemes stunda” autoriem/izpildītājiem.

Tāpat diskusijā plašāk runājām par četrām nominācijām - "Gada dziesma", "Radio hits", "Straumētākais ieraksts ar Elektrum" un vienīgo sponsoru/klausītāju balvu - "Elvi gada dziesma".

Diskutējām arī par sociālo tīklu nozīmi mūzikā, grupas "JUUK" izsūtīto publisko vēstuli saistībā ar aicinājumu risināt samilzušās problēmas ar latviešu mūziku radio un TV, kā arī atšķirībām starp klausīšanās paradumiem straumēšanas servisos un radio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu