"Ar mundru garu iztaisnosim muguras!" – vīru kopa "Vilki" sauc uz jaunā albuma atklāšanas koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vīru kopa "Vilki"
Vīru kopa "Vilki" Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 19.aprīlī, plkst. 18.00 mūzikas namā “Daile” notiks vīru kopas “Vilki” albuma “Dievs, līdz’ manim izdienēti” atvēršanas koncerts. Pie klausītājiem nonāks mūzikas albums ar biezāko grāmatiņu un garāko ieraksta, producēšanas un izdošanas laiku.

Koncerts norisināsies ar bagātīgu tautas instrumentu klāstu, to papildinās vēsturiski apraksti (sagatavojis vēsturnieks Agris Dzenis) un krāšņām vizualizācijām, kas speciāli gatavotas šim koncertam (māksliniece Sindija Anča).

Koncertā būs iespēja izdzīvot latviešu karavīru kara gaitas caur dziesmām, senām hronikām un vēsturiskiem aprakstiem. Vīru kopas “Vilki” jaunajā bagātīgi ilustrētajā grāmatiņā, mūzikas albumā un tā atklāšanas koncertā iepazīsiet latviešu kara gaitas no 15.gadsimta sākuma līdz 19.gadsimta beigām.

Karojot plašajā pasaulē, latvietis vienmēr līdzi nesis savu valodu un dziesmu. Gan sagaidot dāņu princesi, gan triecot ratā moskaļus, turkus, frančus un citus svešzemniekus, latvietis dziedāja līksmi un vērās ar gaišu skatu nākotnē.

“Vienaldzīgo nebūs! Patriotisks, mundrs gars jums iztaisnos muguras, un jūsu ieguvums būs lepnums un zināšanas par latviešu karavīru vēsturi un folkloru, ko paņemsiet līdzi no šī koncerta,”

apņēmīgi ir koncerta rīkotāji.

Klausītājiem aizraujošais ceļojums noslēgsies ar iespēju iegūt īpašumā jauno sešdesmit divu lapu biezo grāmatiņu, albumu un, protams, saņemt autogrāfus no vīru kopas “Vilki”.

Albuma izdošanu atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, uzņēmumi "Agni" un "Vizulo".

Albuma izplatīšana: www.lauska.lv, jaunumiem var sekot līdzi www.vilki.lv un sociālajos tīklos.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu