Tiešraides arhīvs: Jura Kulakova kantāte “Sarkanais vilciens”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, TVNET kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina 24. martā no plkst. 18.00 vērot tiešraidi no Lielās Ģildes, kur izskanēs Jura Kulakova un Pētera Aigara dramatiskā kantāte “Sarkanais vilciens”.

Šogad aprit 75 gadi kopš 1949. gada 25. marta, kad masveida deportācijas laikā padomju vara no Latvijas uz Sibīriju izveda vairāk nekā 42 tūkstošus iedzīvotāju, no kuriem daļa gāja bojā jau ceļā. Šī diena kļuvusi par vienu no drūmākajām lappusēm mūsu tautas vēsturē. Vienlaikus šajā dienā ir svarīgi apzināties, ka ikviena Latvijas iedzīvotāja pienākums ir cienīt un sargāt savu valsti, zemi, cilvēkus, kultūru un valodu.

Jura Kulakova un Pētera Aigara kantāte “Sarkanais vilciens” ir veltījums komunistiskā genocīda upuru piemiņai – “latviešu rekviēms” tiem, kurus skāra nežēlīgās padomju represijas. Trimdas latviešu dzejnieka Pētera Aigara radītās poēmas “Sarkanais vilciens” priekšvārdā teikts – “dzeja veltīta latviešu tautas aizvestiem, mirušiem un cietušiem padomju varas laikā”. Kantāte ir spilgts, saturiski dziļš un muzikāli spēcīgs skaņdarbs, kas personīgi un emocionāli uzrunā gan klausītājus, gan atskaņotājmāksliniekus.

Tāpat arī koncertuzvedums būs īpašs veltījums mūžībā aizgājušajam izcilajam komponistam, multiinstrumentālistam un grupas “Pērkons” dibinātājam Jurim Kulakovam. Viņš bija rokmūzikas leģenda, dziļa un neparasta personība, Trešās atmodas laika radošā gara simbols un vairāku paaudžu iedvesmotājs.

Uzvedumā piedalīsies solisti Ieva Akuratere, Ivars Cinkuss un Nauris Puntulis, aktieris Jēkabs Reinis, rokgrupa “Pērkons”, kamerorķestris un kori – Rīgas Doma meiteņu koris TIARA, VEF Kultūras pils sieviešu koris “Dzintars”, Ogres novada Kultūras centra sieviešu koris “Rasa”. Uzveduma mākslinieciskā vadītāja – Aira Birziņa. Koncertuzvedumu rīko Rīgas Doma meiteņu kora biedrība.

Tiešraide no dramatiskās kantātes "Sarkanais vilciens" atskaņojuma un tās ieraksts bez maksas skatāms arī LMT Viedtelevīzijā un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu