Latvijas mūzikas topos kustība kļūst straujāka

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu – prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 12. nedēļā radiostaciju topa virsotnē sevi piesaka jauni līderi un arī pašmāju singli ir daudz vairāk spēlēti, bet straumēšanas tops atspoguļo to, cik ļoti klausītāji gatavojas drīzumā gaidāmajiem koncertiem.

Straumēšanas tops

Latvijas straumēšanas top 20 līderi ir nemainīgi - virsotnē jau sesto nedēļu ir Kanje Vests un Ty Dolla $ign ar dziesmu “Carnival”. Otro vietu ieņem pašmāju apvienība "Olas" ar dziesmu “Nārnija”, kas tapusi sadarbībā ar dziedātāju Esmeraldu un producentu heywhosthatkid.

Trešais ir Djo ar “End of Beginning”, kas topā atrodas jau piecas nedēļas.

Foto: publicitātes

Topa 19. vietā ir jaunums, britu producents Artemas ar hyperpop stilistikā ieturētu dziesmu “I like the way you kiss me”, kas rada retro futūristisku noskaņu. Dziesma popularitāti iemantojusi platformā TikTok.

Savukārt topa 20. vietā ir Fiņķis un Patrisha ar “Raķešu zinātni” -

šis singls tika izdots 2023. gada 17. martā un kopš izdošanas brīža ir bijis populārs pašmāju singlu straumēšanas topa desmitniekā, bet šogad jau ceturto nedēļu ir atrodams arī lielajā straumēšanas topā.

Pašmāju straumētāko singlu topa virsotnē jau otro nedēļu ir apvienība “Olas” ar “Nārniju”. Desmitniekā atgriezies ir arī “Olu” pagājušā gada hits “Dzīvot kaifs”. Otrajā vietā Fiņķis un Patrisha ar “Raķešu zinātni”. Savukārt trešais ir Prusax ar “TJZ”, kurš piedzīvojis lēcienu no devītās uz trešo vietu un lielajā topā ir 21. vietā. Ar trīs dziesmām no ceturtās līdz sestajai vietai topā ir “Singapūras Satīns”.

Radiostaciju tops

Gada 12. nedēļa radiostaciju top 20 atnesuši jaunu līderi - Kelvina Harisa sadarbību ar Rag'n'Bone Man dziesmā “Lovers In A Past Life”. Kelvins Hariss ir skotu dīdžejs, mūzikas producents un arī dziedātājs, kurš zina, kā savienot elektronisko deju mūziku, disko un popa melodijas lipīgumu. Popularitāti viņš ir ieguvis, pateicoties saviem enerģiskajiem priekšnesumiem un viesiem - pasaulē pazīstamiem vokālistiem. Šoreiz viesis ir angļu dziedātājs Rag'n'Bone Man, kurš klausītājiem paliek prātā ar savu dziļo baritona balsi.

Otro vietu nemainīgi saglabājis Bensons Būns ar “Beautiful Things”, savukārt no pirmās uz trešo šajā nedēļā noslīdējusi Dua Lipa ar “Training Season”.

Foto: publicitātes

Radiostaciju top 20 šajā nedēļā ir četras pašmāju dziesmas: “Instrumenti” ar “Man patīk” ir 12. vietā, “Astro'n'out” ar “Lai labāk gulētu” ieņem 14. vietu. Zebrene ar “Pazūd pulss” ir 15. spēlētākais, bet Chris Noah ar “Nomodā” ir topa 17. vietā.

Pašmāju singlu topā jaunākā, divas nedēļas spēlēta dziesma ir Lapsenes “Par vidējo pirkstu”, kas šoreiz ir devītajā vietā. Topā visilgāk, astoņas nedēļas, ir Zebrenes, Justa un “Musiqq” dziesmas.

Drīzumā gaidāms

22. martā kopēju albumu “We don't trust you” izdeva producents Metro Boomin un reperis Future, sociālajās vietnēs internetā raisot klausītāju rezonansi. Metro Boomin popularitāti Latvijā varējām novērot 2023. gadā, kad viņa albuma “Heroes & Villains” dziesmas bija stabila Latvijas straumēšanas topa vienība un

producents uzstājās arī festivālā “Positivus '24”, tāpēc varam prognozēt arī jaunākajam veikumam labus rezultātus gaidāmās nedēļas topā.

29. martā varam gaidīt repera Wiesuļa un producenta sangvn jaunāko albumu “En Prise” . Abu mākslinieku 2022. gada debijas albuma “Fianchetto” dziesmas ir stabilas pašmāju straumēšanas topa vienības vēl joprojām, un “Ko tā?” ir viens no veiksmīgākajiem 2023. gada singliem. 27. aprīlī jauno albumu dzīvē varēs dzirdēt koncertzālē "Palladium".

Jau šīs nedēļas izskaņā, 28. un 29. martā, "Palladium" ar diviem koncertiem uzstāsies “Singapūras Satīns”, bet 12. aprīlī "Palladium" savu desmitgadi svinēs apvienība “Olas” - domājams, ka šī notikuma atskaņas jutīsim arī straumēšanas topā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu