VIDEO "Sudden Lights" aizrauj Tallinas Mūzikas nedēļas publiku ar jaunu versiju dziesmai "Aijā"

Toms Treibergs
, TVNET Kultūras redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toms Treibergs/TVNET

Sestdienas, 6. aprīļa vakarā grupa “Sudden Lights” ar savu uzstāšanos atklāja Tallinas Mūzikas nedēļas (TMW) koncertu sadaļu “Võnge 2024 skatuve”. Programmā, kura iestiepjas svētdienas rītā, bez mūsu mūziķiem vēl uzstājas grupas no Igaunijas, Francijas un Norvēģijas.

Latviešu kvartets TMW raibajai skatītāju publikai atskaņoja koncertprogrammu pusstundas garumā. Kā ziņo festivāla un mūzikas industrijas konferences rīkotāji, tajā piedalās 70 grupas un individuāli mākslinieki no Igaunijas, 20 mūziķi no Somijas, 9 grupas no Kanādas, no Polijas un Lietuvas – 7 mākslinieki, pa sešiem mūziķiem no Latvijas, Vācijas un Apvienotās Karalistes un pieciem mūziķiem no Ukrainas.

"Sudden Lights" šī bija pirmā uzstāšanās Tallinā, taču aizvadītajā gadā apvienība piedalījās "Võnge 2024" festivālā, kas arī paskaidro puišu uzstāšanos tieši šajā festivāla programmas segmentā.

Mūziķi bija parūpējušies par īpašu versiju savai Eirovīzijas dziesmu konkursa dziesmai "Aijā". 

Latviju festivālā pārstāv gan mūziķi, gan organizācijas, kas ir izvēlētas par festivāla programmas kuratoriem un spīkeriem, tostarp "Erica Synth", “NERDS”, “Dirty Deal Audio”, "Cindy&Kate" un izglītības programma "Zvaigznājs".

"Sudden Lights" koncertē Tallinas Mūzikas nedēļas programmā Fon Krāla teātrī Telliskivi radošajā kvartālā. 
"Sudden Lights" koncertē Tallinas Mūzikas nedēļas programmā Fon Krāla teātrī Telliskivi radošajā kvartālā. Foto: Toms Treibergs/TVNET

Vēl bez “Sudden Lights” ar savu sniegumu plašo mūzikas nedēļas apmeklētāju loku iepazīstināja (un daži no viņiem vēl šovakar turpinās iepazīstināt) mūziķi Lunt (Žils Deless-Vēliņš), Sofija Zaiceva, Platons Buravickis, Sarma Gabrēna, Waterflower un "Oranžās Brīvdienas".

Plašāku atskatu uz Tallinas Mūzikas nedēļā piedzīvoto drīzumā lasiet TVNET tiešsaistes žurnālā TVNET+.

Mūzikas festivāls “Võnge 2024” (tulkojumā no igauņu valodas - “noskaņa”) šogad norisināsies 12. un 13. jūlijā Igaunijas Brīvdabas muzejā. Festivāla iepriekšējo gadu apmeklētājiem jau labi pazīstama muzeja gleznainā vide ar zemnieku saimniecībām un dzirnavām, radot ko līdzīgu pasaku pasaulei. Iespaidu pastiprina daudzveidīgs mūsdienu mūzikas piedāvājums, bērnu programma, mākslas izstādes telpās un brīvdabas instalācijas. Līdzīgi kā citi publiski pasākumi ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā un Lietuvā, arī “Võnge 2024” īpašu vērību piešķir zaļās domāšanas principiem, mudinot apmeklētājus uz norises vietu ierasties kājām vai velosipēdu, izvairoties no auto pielietojuma – ja vien tas, protams, iespējams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu