FOTO Liepājas Simfoniskā orķestra pavasara maršruts: no baroka līdz Šūmanim un Dvoržākam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Vecbrālis

Sestdien, 6. aprīlī, Rundāles pils Baltajā zālē ar baroka mūzikas programmu uzstājās senās mūzikas ansamblis “Sonore antiqua”, kura sastāvu veido Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi koncertmeistares Līgas Baltābolas vadībā, kā arī aizrautīgā senās mūzikas interprete klavesīniste Gertruda Jerjomenko.

“Šī baroka mūzikas programma ir absolūts skaistuma un harmonijas apkopojums. Tas būs patiess mūzikas baudījums ne tikai klausītājiem, bet arī mums pašiem. Tieši tādēļ arī izveidojām savu nelielo ansambli – lai biežāk varētu atskaņot baroka laika kompozīcijas,” vēl pirms koncerta stāstīja vijolniece Līga Baltābola.

Koncertā skanēja trīs nozīmīgu baroka mūzikas ģēniju – Žana Marī Leklēra, Georga Frīdriha Hendeļa un Antonio Vivaldi – darbi, kas atspoguļo dažādus baroka mūzikas žanrus un stilus un Rundāles pilī, kas ir nozīmīgākais baroka stila arhitektūras paraugs Latvijā, radīja autentisku un dzīvīgu skanējumu.

"Sonore antiqua" sastāvā Rundāles pils Baltajā zālē uzstājās Līga Baltābola (vijole), Jānis Baltābols (vijole), Baiba Lasmane (vijole), Zane Baltābola (vijole), Annija Elizabete Meija (alts), Dina Puķīte (čells), Gertruda Jerjomenko (klavesīns).

Klarnetists un diriģents Guntis Kuzma.
Klarnetists un diriģents Guntis Kuzma. Foto: publicitātes

Nākamā Liepājas Simfoniskā orķestra viesošanās Rundāles pilī paredzēta 4. augustā, kad diriģenta Gunta Kuzmas vadībā Baltajā zālē skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Artura Maskata un Ludviga van Bēthovena mūzika.

Savukārt aprīlī Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz vēl diviem koncertiem koncertzālē “Lielais dzintars”.

Diriģents Normunds Šnē.
Diriģents Normunds Šnē. Foto: Oskars Upenieks

11. aprīlī diriģenta Normunda Šnē vadībā orķestris klausītājus tuvāk iepazīstinās ar Roberta Šūmaņa Trešo, jeb Reinzemes simfoniju. Šis būs orķestra koncertsērijas “Simfonija TUVĀK” turpinājums. Kā ierasts, koncertu ievadīs mūzikas apskatnieka Oresta Silabrieža ievadvārdi, bet pēc koncerta sekos neformāla klausītāju tikšanās ar pašu atskaņojuma diriģentu.

Diriģents Tadeušs Voicehovskis.
Diriģents Tadeušs Voicehovskis. Foto: Aigars Hibneris

Savukārt 20. aprīlī krāšņā Antonīna Dvoržāka mūzikā Liepājas Simfoniskais orķestris tiksies ar maestro Tadeušu Voicehovski. Koncerta programmā skanēs gan Dvoržāka Septītā simfonija, gan Staņislava Moņuško uvertīra pirmajai poļu nacionālajai operai “Halka”, kā arī pirmatskaņojums Ukrainā dzimušās latviešu komponistes Marinas Gribinčikas Koncertam flautai un orķestrim, kurā solista lomu pildīs Liepājas Simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistars Reinis Lapa.

Komponiste Marina Gribinčika.
Komponiste Marina Gribinčika. Foto: Latvijas Mūzikas informācijas centrs

Koncertus atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā un tīmeklī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu