Daniils Bulajevs un kamerorķestris “Davinspiro Camerata” koncertā aicina pārdomāt atdzimšanas jēdzienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vijolnieks Daniils Bulajevs.
Vijolnieks Daniils Bulajevs. Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 19. aprīlī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē norisināsies Daniila Bulajeva un kamerorķestra "Davinspiro Camerata" koncerts “Atdzimšana”. Klausītājiem tiks piedāvāta daudzveidīga programma, kurā klausītāji varēs pārdomāt dzīves jautājumus, padomāt par mūžīgo, dodoties dvēseliskā muzikālā ceļojumā.

Koncertā piedalīsies pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē, vibrofonists Andrejs Puškarevs, klarnetiste Anna Marija Kubecka, vijolnieks Daniils Bulajevs un kamerorķestris “Davisnpiro Camerata”.

Vācu izcelsmes britu komponists Makss Rihters. 
Vācu izcelsmes britu komponists Makss Rihters. Foto: Shutterstock

Koncerta pirmajā daļā izskanēs Maksa Rihtera stīgu kvintets „On the Nature of Daylight" no albuma “The Blue Notebooks”, kas ir protests pret 2003. gada iebrukumu Irākā un vardarbību pasaulē kopumā, kam sekos Dmitrija Šostakoviča Kamersimfonija op.100a, kas ir 8. stīgu kvarteta pārlikums stīgu orķestrim.

Krievu komponists Dmitrijs Šostakovičs (1906-1975).
Krievu komponists Dmitrijs Šostakovičs (1906-1975). Foto: www.imdb.com

Komponists to veltījis fašisma un kara upuru piemiņai, taču no Šostakoviča vēstules draugam Īzakam Glikmanam var secināt, ka tas rakstīts arī kā paša epitāfija.

Pianiste Agnese Egliņa. 
Pianiste Agnese Egliņa. Foto: Publicitātes foto

Koncerta otrajā daļā – Georga Pelēča “Concertino Bianco” Agneses Egliņas sniegumā, par kuru pati pianiste saka: "Georga Pelēča “Baltais koncerts” pacilā un iedvesmo. Tā ir mūzika, kas sniedz mieru, harmoniju un dzīvesprieku."

Čelliste Guna Šnē. 
Čelliste Guna Šnē. Foto: Publicitātes foto

Programmā iekļauts arī Artura Maskata skaņdarbs “Pusnakts Rīgā”, kurā Daniils Bulajevs sadarbosies ar čellisti Gunu Šnē, vibrofonistu Andreju Puškarevu un kamerorķestri “Davinspiro Camerata”.

Kamerorķestris “Davinspiro Camerata”.
Kamerorķestris “Davinspiro Camerata”. Foto: Publicitātes foto

Koncerta izskaņā – Maestro Raimonda Paula mūzika no izrādes “Odesa, burvju pilsēta”. Tas būs pirmatskaņojums Andreja Puškareva aranžējumam Daniila Bulajeva, klarnetistes Annas Marijas Kubeckas, paša aranžētāja, Agneses Egliņas un kamerorķestra “Davinspiro Camerata” sniegumā.

Klarnetiste Anna Marija Kubecka. 
Klarnetiste Anna Marija Kubecka. Foto: Publicitātes foto

Daniils Bulajevs par šo koncertprogrammu saka:

"Šī cikla pirmajā daļā, manuprāt, ikviens varēs izdzīvot visdažādākās emocijas – gan pārdomas, gan asaras, dvēseles kliedzienus un ciešanas, gan cerību un ticību, kas tik ļoti nepieciešama mums visiem šajā visnotaļ neparastajā laikā. Visspilgtāk atdzimšanas tēma, manuprāt, būs saklausāma un sajūtama, saplūstot diviem skaņdarbiem – Šostakoviča Kamersimfonijai ar Georga Pelēča Balto koncertu.”

Komponists Arturs Maskats. 
Komponists Arturs Maskats. Foto: Edijs Pālens/LETA

Savukārt izsmalcināto Artura Maskata opusu Guna Šnē raksturo šādi:

“Laisks kā pusizdedzis cigārs, šarmants kā kakla bedrīte un pārgalvīgs kā neciešams pusaugu puika. Nakts spirgtajā gaisā, komponista vērīgās acs notverti, trīsuļo tikai nojaušami čella un vijoles ķīmijas putekļi un tango.”

Foto: Publicitātes foto

Jāpiebilst, ka gaidāmais koncerts būs arī kā nelielas orķestra “Davinspiro Camerata” un Daniila Bulajeva jubilejas svinības.

Biļetes meklējamas “Biļešu paradīzes” tīklā un tīmeklī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu