Tubas meistars Daniels Herskedāls atgriežas Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Eiropas tūres ietvaros ar koncertu Rīgā sestdien, 13. aprīlī, viesosies norvēģu mūziķis un komponists Daniels Herskedāls (Daniel Herskedal). Šis grasās būt viens no spilgtākajiem pavasara mūzikas kultūras notikumiem Rīgā gan pūšaminstrumentu virtuoziem, gan ikvienam aizraujošas un prātu pavedinošas mūzikas baudītājam.

Daniels Herskedāls pazīstams kā izcils tubas spēlētājs un komponists. Mākslinieks radījis unikālu mūzikas valodu, kurā saplūst džeza brīvība, klasiskās kompozīcijas elegance un nepieradinātais ziemeļu dabas skarbums.

Mūziķis ir pazīstams ar spēju paplašināt sevis pieradinātā mūzikas instrumenta izteiksmes iespējas, radot dziļi emocionālus un kinematogrāfiskus skaņdarbus. Viņš ir debitējis arī kā filmu mūzikas komponists – kinolentei “Pēdējais melnais vīrs Sanfrancisko” (The Last Black Man in San Francisco, 2019), kuras producents ir Breds Pits.

Herskedāls ir guvis starptautisku atzinību ar vairākiem albumiem, un viņa jaunākais, 2024. gada martā izdotais darbs A Single Sunbeam ir kā kulminācija mūziķa radošajam ceļojumam. Albumā apvienotas ambientas tekstūras, pārdomu pilnas, atmosfēriskas un aizraujošas melodijas, kurās tuba un basa trompete skan ar nebijušu siltumu un bagātību.

Turklāt klausītājiem koncertā Rīgā būs ekskluzīva iespēja arī klausīties kompozīcijas no soloalbuma, kas vēl tikai iznāks šā gada septembrī.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz koncertu 13. aprīlī Rīgā Fon Stricka villā iegādājamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un tīmeklī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu