Dziedātāja Linda Rušeniece pieņem pseidonīmu Linn un izdod debijas singlu “Mani vāri”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Linn kā vokāliste grupas "Prāta Vētra" turnejas "Gads bez kalendāra" koncertā Valmierā 2022. gadā.
Linn kā vokāliste grupas "Prāta Vētra" turnejas "Gads bez kalendāra" koncertā Valmierā 2022. gadā. Foto: Inga Biteniece

Līdz šim dziedātāja Linn (Linda Rušeniece) bijusi pazīstama, pateicoties viņas sadarbībai ar grupām “Prāta Vētra” un “Astro’n’out”, hiphopa izpildītāju Edavārdi, Chris Noah, Ralfu Eilandu, Jāni Šipkēvicu jeb “Shipsea”, ukraiņu dziedātāju Veru Brežņevu un citiem māksliniekiem. Nu viņa piesaka sevi kā solomākslinieci ar debijas singlu “Mani vāri”.

Ikdienā Linn palīdz realizēties jauniem un jau pieredzējušiem dziedātājiem kā vokālā pasniedzēja, darbojas Kristīnes Prauliņas vadītajā Rīgas Gospelkorī un aktīvi strādā pie sava debijas albuma, kurš pie klausītājiem nonāks jau pavisam drīz. Dziedātāja piesaka gaidāmā albuma pirmo singlu – “Mani vāri”.

Foto: Publicitātes foto

Kā lai tulko dziesmas nosaukumu? Tas var šķist mulsinošs, taču patiesībā nemaz nav tik abstrakts. Kā stāsta pati Linn:

“Kas mums visiem asociējas ar vārīšanos? Bez parastās ūdens vārīšanās šis vārds ietver arī runāšanos, dusmošanos, būt skaļam, nepārtrauktam, intensīvi risināties, veidoties – tik daudz emocijas vienā šķietami vienkāršā vārdā. Man vārīšanās nozīmē arī pārmaiņas, iegūt jaunu formu, izvārīt emocijas un izveidoties no jauna.”

“Arī mūsu domas ir nepārtrauktas un intensīvas, kā pats vārīšanās process. Līdz ar to dziesma ir kā saruna ar sevi, par šaubām un bailēm, kā arī piedošanu, ļaušanos pārmaiņām un jaunām pieredzēm. Reizēm ir vienkārši jāļaujas vārīšanās procesam, jo beigās vari nonākt pie atklāsmēm, kuras citādi nebūtu uzzinājis par sevi,” par jauno dziesmu stāsta Linn, “Vēlos, lai klausītājs šīs dziesmas vēstījumu spēj asociēt ne tikai kā sarunu ar sevi, bet arī sev tuvu cilvēku vai domubiedru!”

Linn piedalās repera Edavārdi "Bēdīgo dziesmu koncertā".
Linn piedalās repera Edavārdi "Bēdīgo dziesmu koncertā". Foto: Kārlis Dambrāns

Dziesmā var saklausīt arī Linn mīlestību pret vokālo harmoniju un melodiju daudzveidību, kas ievītas šajā popmūzikas skaņdarbā. Linn sniegumu iespējams novērtēt arī hiphopa mākslinieka Edavārdi jaunajā albumā “IEKŠAS”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu