Rīgas Latviešu biedrībā uzstāsies starptautisko pianisma konkursu laureāte Marija Virki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija 22. maijā plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē aicina uz jaunās un spilgtās pianistes, starptautisko konkursu laureātes, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas balvas īpašnieces, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Jura Kalnciema klavieru klases studentes Marijas Virki solokoncertu.

Koncertā klausītājus priecēs Volfganga Amadeja Mocarta, Friderika Šopēna un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbi.

Marija Virki ir pianiste, kas savu profesionālo meistarību apliecinājusi, saņemot vērtīgas balvas klavierspēles konkursos, festivālos un sniedzot solokoncertus. Pēdējos gados viņa divas reizes kļuvusi par Grand Prix balvas laureātu Mihaila Kaziņika konkursā "Uzlecošās zvaigznes" (2023. un 2024. gadā), kā arī divreiz ieguvusi 2. vietu konkursā "Ineses Galantes talanti" (2022. un 2023. gadā).

2022. gadā mūziķe ieguva platīna balvu Starptautiskajā “Online London Youth Piano competition” konkursā un zelta medaļu Globālajā Starptautiskajā tiešsaistes pianisma konkursā Kanādā.

2020.-2021.gadā Marija Virki piedalījusies Nacionālajā konkursā “Teodora Reitera balva”, kurā ieguvusi 1. vietu, augstākais pjedestāls sasniegts arī Starptautiskajā konkursā “Muzikālie tilti” Lietuvā, tāpat arī Starptautiskajā jauno koncertmeistaru konkursā. Marija divas reizes piedalījusies Latvijas Valsts konkursā "Jaunais pianists", kur 2013.gadā ieguva 1. vietu, bet 2017.gadā – 2.vietu.

Klavierspēli pianiste apguvusi Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolā (PMMS) pie Jeļenas Fļegontovas un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā pie Guntas Božas.

Šobrīd Marija studē JVLMA, turpinot papildināt savas zināšanas pie profesora Jura Kalnciema.

Pianiste nemitīgi papildina savas zināšanas un spējas dažādās meistarklasēs, tajā skiatā pie Džuliarda skolas profesora Mati Raekallio, Luksemburgas Konservatorijas profesora Žana Millera, Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātes profesora Konstantīna Semilakova, L.Kerubini Florences konservatorijas profesora Džampaolo Nuti un citiem nozares profesionāļiem.

Biļetes uz koncertu meklējamas “Biļešu paradīzes” kasēs un tīmeklī. 25% no koncertā gūtajiem ieņēmumiem Rīgas Latviešu biedrība ziedos Ukrainas cilvēku atbalstam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu