Nacionālā apvienība prasīs kultūras ministres Agneses Loginas demisiju (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/TVNET kolāža

Saeimas opozīcijā esošā Nacionālā apvienība, kuras politiskā vadībā Kultūras ministrija bija vairākus gadus, prasīs esošās kultūras ministres Agneses Loginas (P) demisiju – trešdien, 17. aprīlī, ziņo sabiedrisko mediju portāls LSM.LV. 

Bijušais kultūras ministrs, tagad Saeimas deputāts Nauris Puntulis (NA) intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" pauda, ka viņam nav pieņemama pašreizējā politika attiecībā uz Stūra māju un komunikācija ar nu jau bijušo Mūzikas akadēmijas rektoru Guntaru Prāni. "Bet tā ir ministres veidota politika, un tā ir viņas izvēle tādu veidot. Un tā dara ikviens ministrs," sacīja Puntulis.

Demisijas pieprasījuma iemesls ir saistīts ar Nacionālo drošības koncepciju, kas paredz no 2026. gada sabiedriskajiem medijiem veidot saturu tikai latviski vai citās Eiropas Savienības dalībvalstu vai kandidātvalstu valodās.

Kultūras ministre Agnese Logina paudusi, ka sabiedriskajos medijos jānodrošina saturs arī krievu valodā.

"Pēc ilgām diskusijām, mūsuprāt, ministrei būtu jāsaprot, kas ir Nacionālā drošības koncepcija. Bet, ņemot vērā, ka viņas izteikumi nav mainījušies arī beidzamajā laikā, mēs nolēmām spert šādu soli," sacīja Puntulis.

Viņš nesaskata koncepcijas pretrunu ar sabiedrisko mediju likumu, kas ļauj veidot saturu mazākumtautību valodās.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka sabiedriskie mediji nenodrošina saturu 150 mazākumtautību valodās, kuras ir Latvijā. Tātad izvēle, kurās saturu nodrošināt un kurās nenodrošināt, jau notiek. Tāda selektīvā pieeja jau ir,"

intervijā Latvijas Radio pauda politiķis, piebilstot, ka sabiedriskajos medijos būtu "vairāk jāpievēršas lībiešu valodai, latgaliešu valodai, angļu valodai".

Saeimā balsojums par neuzticības izteikšanu Loginai plānots ceturtdien, 18. aprīlī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu