FOTO un VIDEO Grupa "Indygo" ar koncertu "Palladium Rīga" atzīmējuši jaunā albuma "6" iznākšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristiāna Eglīte

Mārtiņš Vaters, Miks Riekstiņš un Mārtiņš Leja, kopā pazīstami kā grupa “Indygo”, aizvadījuši jaudīgu koncertu "Palladium Rīga". Papildus tam apvienība aicina mūzikas mīļotājus novērtēt trio jaunāko kopdarbu, pilnformāta studijas albumu “6”.

Albums ir noklausāms visās populārākajās straumēšanas platformās. Fiziskā formātā tas tuvākajā laikā nav ieplānots. Grupas puiši stāsta: “Šoreiz izdomājām piebremzēt ar fizisku mūzikas kopiju izdošanu. Iemeslu ir vairāk nekā ducis, kamdēļ nonācām pie šādas kopīgas domas."

"Kaut vai tas, ka cenšamies neapaugt ar milzu kaudzi kopiju šajā interneta un digitālo mūzikas straumēšanas platformu pārbagātības laikmetā. Pašiem jau dikti patīk tās fiziskās albuma kopijas, vienalga – vinilā, CD vai kasetē. Tas ir kā turēt rokās bērnu, tikai viens un tas pats bērns ir iepakots dažādos autiņos,” atzīst "Indygo" mūziķi.

Albums tapis pēdējo pāris gadu laikā, apkopojot mēģinājumos sastrādātās dziesmas, izsijājot tieši šim ierakstam atbilstošākās. Dziesmas ierakstītas pie trim talantīgiem studiju vīriem: Ģirta Laumaņa (Hodila Records), Valērija Černeja (No Fuss Audio) un Gata Zaķa ("Instrumenti", TRU Music), kurš izskaņā arī pielika savu fināla pieskārienu albuma kopskaņas radīšanai.

Albuma ierakstā piedalījušies vairāki draugmākslinieki – “pūšaminstrumentu nodaļas valdes locekļi” Ritvars Šilkovs, Maksims Starodubovs (“Oranžās Brīvdienas”, “Rīta Stienis”, “Riga Reggae”), šarmantā akadēmiskā sektora stīgu pavēlniece Undīne Cercina, kā arī divi stalti un Latvijas rokmūzikā milzu artavu ieguldījušie Māris Žigats (“Pienvedēja Piedzīvojumi”) un Artis Dvarionas (Lapsene, “R.A.P.”).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu