Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Repa rindas raiti rit! Sevi piesaka jauns vārds Latvijas hiphopā – zulfree

Reperis zulfree
Reperis zulfree Foto: No personīgā arhīva

Ar savu debijas mazformāta albumu “Double E” klausītājus uzrunā jauns reperis zulfree (Vilhelms Buķis-Fleitmanis), kurš savu veikumu raksturo, izmantojot analoģiju ar ceļojumu: “Sākumā ir mierīgi un lēni, bet pa ceļam dziesmas kļūst enerģiskākas un spēcīgākas. Šajā EP demonstrēju ne tikai savas vokālās spējas, bet arī savas prasmes bītu taisīšanā.”

Lūk, ko mūziķis stāsta par sevi: "Mani sauc Vilhelms, un esmu no Jelgavas. Taisot savu mūziku, sākumā ietekmējos no grupas “New Wavy”, jo agrāk biju  ļoti liels šīs apvienības fans. “New Wavy” iespaidā es pirms pieciem gadiem sāku pats rakstīt dziesmas angliski. Biju izlaidis apmēram divas dziesmas, līdz sapratu, ka angliski nav tik viegli izpausties kā latviski. Paņēmu mazu pauzīti no mūzikas, bet pirms pāris gadiem piesēdos pie datora un uzsāku taisīt bītus.

Ar bītiem lēnām apguvu datorprogrammu “FL-Studio” un vēlāk atkal sāku ierakstīt dziesmas, bet šoreiz labākā kvalitātē un latviski. Ikdienā klausos un iedvesmojos no dueta “Ziedu vija” un no Amerikas reperiem, noteikti mīļākais no tiem man ir “Playboi Carti”. Visu savu mūžu esmu klausījies hiphopu, bet, kopš sāku taisīt pats savas dziesmas, sāku saprast, cik patiesībā nopietns process tas ir! Sākot tā patiešām taisīt mūziku, pirmo reizi sāku klausīties džezu. Ļoti izbaudu džeza kvalitāti un vēsturi."

Albumā “Double E” klausāmas arī sadarbības dziesmas ar citiem tālāk no prožektoru gaismām esošiem reperiem. Šajā reizē tie ir $aksafonz, Archijs, P1rats un zAle.

Nepalaid garām!

Uz augšu