"Tas bija skaisti!" Rinkēvičs un Siliņa apsveic Donu ar spēcīgo sniegumu Eirovīzijā (3)

TVNET
Papildināts 13:29, 12. maijs, 2024
Dons Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.
Dons Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Sestdien, 11. maijā, Malmē norisinājās 68. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kur uzvaras laurus plūca Šveices pārstāvis Nemo, bet Latvijas pārstāvis Dons ierindojās 16. vietā.

Šī bija pirmā reize kopš 2016. gada, kad Latvija kvalificējās Eirovīzijas finālam.

Sākotnēji bukmeikeri paredzēja, ka Dons no 16 pusfināla dalībniekiem ieņems pēdējo vietu. Nu atklājies, ka Dons stabili nodrošināja sev vietu finālā, ieņemot septīto vietu.

"Tad nu tas ir galā. Paldies Donam par skanīgo un spēcīgo "Eirovīzijas" finālu, tas bija skaisti. Apsveikumi Šveicei, 2024. gada "Eirovīzijas" uzvarētājiem," mikroblogošanas vietnē "X" (iepriekš - "Twitter") raksta Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Gandarījums un prieks par Donu šovakar "Eirovīzijas" finālā! Paldies dziedātājam un visai viņa komandai par skaisto priekšnesumu, spēcīgo izpildījumu un mums visiem sagādātajām fantastiskajām emocijām, godam pārstāvot Latviju," Donu apsveic ministru prezidente Evika Siliņa.

Ziņots, ka finālā Latvija saņēma 64 punktus. Žūrija piešķīra 36 punktus (vienu punktu saņēmām no Igaunijas, divus - no Polijas, trīs no Apvienotās Karalistes, četrus - no Dānijas un Spānijas, piecus punktus piešķīra Maltas žūrija, bet sešus - gan Luksemburgas, gan Gruzijas žūrija). Savukārt skatītāji balsoja šādi: Gruzija Latvijai piešķīra vienu punktu, Nīderlande - divus, Igaunija - trīs, Lietuva, Apvienotā Karaliste un Dānija - četrus, Īrija un Ukraina - piecus punktus.

Video: Dons komentē iekļūšanu Eirovīzijas finālā

Nepalaid garām!

Uz augšu