FOTO Zīmīgākie mirkļi no Osokina Brīvības festivāla Ukrainai noslēguma koncerta

TVNET

Svētdien, 12. maijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēja aizkustinošs un ģimenisks Osokina Brīvības festivāla Ukrainai noslēguma koncerts, kas pulcēja dažādu paaudžu Latvijas un Ukrainas mūziķus.

Mātes dienai, ģimenēm Latvijā un Ukrainā veltītajā koncertā piedalījās Ieva Akuratere, Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels, grupas “Citi zēni”, “Lādezers”, “Midnight Five”, ukraiņu mūziķes Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jačmenkina, kā arī festivāla dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs, pianists Andrejs Osokins. Koncertu vadīja grupas “Citi zēni” solists Jānis Pētersons.

Festivāla ziedojumu akcija portālā Ziedot.lv turpināsies līdz pat maija beigām. Ziedot festivāla labdarības mērķiem iespējams šajā saitē.

Foto: Jānis Romanovskis

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta koncerta laikā aicināja turpināt atbalstīt Ukrainu: “Es ticu, ka mūzika iedvesmo, dziedē un palīdz. Tas, kas ukraiņiem nepieciešams šeit un tagad, ir visas pasaules atbalsts.

Mēs nevaram sniegt visas pasaules atbalstu, bet mēs varam sniegt katrs savu atbalstu, lai ukraiņu tautai būtu sava dzimtene, sava valoda, sava kultūra un savi mākslinieki. Tas ir tas, ko pašlaik Krievija visiem spēkiem cenšas atņemt un iznīcināt, tāpēc mums šeit un tagad ir jāpalīdz!”

Rūta Dimanta arī aicināja turpināt palīdzēt ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, jo dažkārt viņu dzīve arī ir kā karš: “Šajās ģimenēs katru dienu ir cīņa par sava bērna dzīvību, par sava bērna nākotni. Pateicoties ziedojumiem un atbalstam, mēs varam viņu dzīves darīt vieglākas un skaistākas.”

Muzicē Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels.
Muzicē Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels. Foto: Jānis Romanovskis

Koncerta režisore – Sanita Auškāpa, gaismu mākslinieks – Ivars Vācers, skaņu režisors – Māris Mēness. Koncertu tiešraidē varēja vērot televīzijā TV24 un portālā TVNET.

Festivāla radošā komanda no sirds pateicas visiem atbalstītājiem un sadarbības partneriem, ar kuru atbalstu festivāls tika īstenots, īpaši festivāla lieldraugam “Elektrum”, festivāla draugam AS “Latvijas Finieris”, Rīgas pašvaldībai, Ziedot.lv, “Biļešu paradīze”, Ukrainas vēstniecībai Latvijā, Polijas Republikas vēstniecībai Rīgā, biedrībai “Ukrainas studiju centrs” un citiem.

Plašāka informācija par festivālu pieejama tā tīmekļa vietnē

Nepalaid garām!

Uz augšu