Latvijas mūzikas tops atspoguļo Eirovīzijas popularitāti

TVNET
Foto: EPA/Scanpix

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 20. nedēļas straumēšanas topā skan Eirovīzija, bet radiostaciju topa augšgalā ir jauna dziesma!

Straumēšanas tops

20. nedēļā lielajā Latvijas top20 valda Eirovīzija.

Virsotnē ir diskvalificētais Nīderlandes pārstāvis Joost ar “Europapa”, kas ir dzīvespriecīgā eurodance manierē ieturēta dziesma.

Foto: publicitātes

Otra viņa dziesma “Friesenjung” ierindojusies topa 15. vietā. Konkursā uzvarēja šveiciešu Nemo ar dziesmu “The Code”, kas topā ir otrajā vietā. Savukārt trešās ir Ukrainas pārstāves alyona alyona un Džerija Heila ar dziesmu “Teresa & Maria”. Straumēšanas topā ir vienpadsmit Eirovīzijas dziesmas, tajā skaitā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Horvātijas, Zviedrijas, Īrijas, Francijas un Itālijas.

Kas attiecas uz latviešu singlu topu, šoreiz līderpozīcijā ir Dons ar “Hollow” (lielajā topā ir piektajā vietā), un dziesmas versija latviešu valodā “Lauzto šķēpu karaļvalsts” ir trešā. Pa vidu trijniekā iespraukusies apvienība “Olas” ar “Nārniju”, šī dziesma lielajā topā ir 16. vietā. Straumēšanas topā atspoguļojas arī hokeja aktualitāte - fanu iecienītā “Jauna Mēness” dziesma “Kad mēness jūrā krīt” ir sestajā vietā.

Radiostaciju tops

Radiostaciju top 20 līderos ir Sabrīna Kārpentere ar dziesmu “Espresso”. Otrais ir dziesminieks Hozier ar “Too Sweet”, savukārt no pirmās uz trešos vietu noslīdējis Artemas ar “I Like The Way You Kiss Me”. No latviešu singliem šajā reizē visspēlētākā ir grupas “Yūt” debijas dziesma “Tuvu”, kurai seko Chris Noah ar “Nomodā”, bet trešais ir Dons ar “Hollow”.

Foto: publicitātes

Latviešu singlu topā jaunākās dziesmas ir grupas “Astro'n'out” hokejam veltītā “Mūs neapturēs” šoreiz ierindojas piektajā vietā, un Shipsea ar “Lielas cerības” ir devītajā vietā. Šobrīd visilgāk, 12 nedēļas topā, skan Emilija ar “Noticēt sev” - septītā vieta, un “Instrumenti” ar “Man patik” šoreiz ir astotie.

Mūzikas jaunumi

Festivālu vasara vairs nav aiz kalniem un to gaidīt palīdzēs jaunas dziesmas - grupa “Sub Scriptum” piedāvā jaunā albuma singlu “Mūsu vasara”, savukārt duets “Vēstulēs” iepriecina ar dziesmu “Šī vasara”. Kā vieniem, tā otriem reiz jau ir izdevies būt topā, vai izdosies arī šoreiz? Jaunu singlu “Pilsēta no lauskām” izdevusi dziedātāja Patrisha, kura kopā ar Fiņķi ir straumēšanas topa ilgdzīvotāja.

Nākamajā nedēļā varēsim skatīt, cik daudz no Billijas Eilišas jaunā albuma “Hit Me Hard and Soft” dziesmām būs iestraumējušas topā.

Tik tikko Stokholmā koncertēja Teilore Svifta - arī šī koncerta atskaņas nākamajās nedēļās varam gaidīt Latvijas mūzikas topā.

Nepalaid garām!

Uz augšu