Egliens atklāj jaunumus par savu veselības stāvokli

Sejas.lv
Aktieris Mārtiņš Egliens
Aktieris Mārtiņš Egliens Foto: Paula Čurkste/LETA

Aktieris un komponists Mārtiņš Egliens, viesojoties raidījumā "Kad viņas satiekas" atklāja jaunas detaļas par savu pašreizējo veselības stāvokli. 

Vaicāts, kāds pašreiz ir viņa balss stāvoklis, Egliens teic: "Viņš diktē vairāk noteikumus man nekā es balsij. Nu tas ir tā viltīgi... Visu laiku jādomā par to, kā es runāšu. Ir bijuši brīži, kad mani vispār nevar dzirdēt. Ģimene jau saprata - no lūpām [lasīja],

bet pašam tā sajūta ir riebīga, un liekas, ka apgrūtinu citus.

Pašam grūti, un arī citiem grūti."

Aktieris no mediķiem saņēmis slēdzienu, ka tas esot uz visu mūžu. Viņam regulāri jāšpricē botokss. "Vismaz šobrīd tas nav ārstējams," teic Egliens. "Bet, tā kā neviens dakteris man nevar pateikt, kas tas ir un kā tas vispār sākās, es domāju, ka tas nozīmē, ka viņi ne velna nezina, kā tas viss beidzas."

Atgādinām, ka Egliens jau divus gadus cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs aktierim nozīmēja procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam bija nepieciešams finansiāls atbalsts. Lai aktieris atgūtu runas spējas, 2023. gada 14. februārī tika sākta ziedošanas kampaņa, un pāris stundu laikā nepieciešamā summa tika savākta. Viņam Vācijā diagnosticēta reta balsenes slimība, un ārsti viņam teikuši, ka visa mūža garumā muskulī ap balss saitēm būs jāinjicē botokss.

Vairāk skaties 1188.lv!

Uz augšu