"Viņš ir izaudzis par lielisku personību!" Jana Duļevska sirsnīgi izsakās par dēlu hokejistu Martinu Laviņu

Sejas.lv

TV personība Jana Duļevska, kura ir mamma hokejistam Martinam Laviņam, aizkustinošā intervijā atminas dēla ceļu uz lielo sportu.

Duļevska, viesojoties "Sporta studijā", atceras, ka dēls pirmo reizi uz slidām kāpis divarpus gadu vecumā. "Viņš paslidoja, viņš bija saskatījies tos hokejistus, kas ātri un labi slido, un viņš saprata, ka viņš tā nevarēs. Viņš paslidoja tādu mazu aplīti un teica: mammu, tēti, lūdzu, nē. Atnāksim pēc gadiņa, es vēl nevaru!"

Vecāki dēlam nodrošinājuši visus apstākļus, lai sasniegtu mērķi. Laviņš arī mājās trenējās.

"Visa grīda bija sašvīkāta. Mēs kaut kur braucām - viņš lika ķiveri... Viņš ar nūjām gulēja. Un dīvāna galā viņš iztēlojās, ka ir uz noraidīto soliņa. Sēdēja, pārdomāja dzīvi, viņš bija noskatījies, ka daži hokejisti spļaudās... Tas viss arī notika mūsu istabā!"

Tomēr lepnā mamma uzsver, ka viņš ne tikai iet uz uzstādīto mērķi, bet ir izaudzis par labu cilvēku. "Viņš ir, manuprāt, izaudzis par lielisku personību, lielisku cilvēku, kuru gaida, grib, lai viņš būtu komandā. Man šķiet, ka viņš ir patīkams cilvēks, labs, kurš priecājas par citu veiksmēm, citu uzvarām."

Atgādinām, ka trešdienas, 22. maija, vakarā no pasaules čempionāta hokejā Rīgā atgriezās Latvijas valstsvienība.

Latvijas hokejisti otrdien pasaules čempionātā Ostravā, zaudējot noslēdzošajā apakšgrupas mačā ASV ar 3:6, neiekļuva ceturtdaļfinālā un noslēdza turnīru devītajā pozīcijā.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.

Foto: Latvijas hokeja izlases sagaidīšana Rīgas lidostā

Uz augšu