Latvijas mūzikas topā līderi konkurē ar dziesmu skaitu

TVNET
Foto: publicitātes

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 21. nedēļā izvirzījušies jauni līderi latviešu singlu topā radiostacijās, gan straumēšanas top 20.

Radiostaciju tops

Radiostaciju virsotnē joprojām gozējas Sabrina Kārpentere ar vasarīgo un koķeto hitu “Espresso”. Otrajā vietā ierindojies Artemas ar mūsdienu mīlas stāstu “I Like The Way You Kiss Me” retro skanējumā, savukārt trešais ir Hozier ar “Too Sweet”. Visas šīs dziesmas savu popularitāti sākotnēji iemantojušas kā vietnes TikTok hiti.

Lielākas pārmaiņas notikušas radiostacijās spēlētāko latviešu dziesmu topā. Pirmajā vietā 21. nedēļā ir Viktors Buntovskis ar “Parasta Meitene”.

Lielajā topā dziesma ieņem 11. vietu. Savukārt “Yūt” ar “Tuvu” ir otrā radiostacijās spēlētākā latviešu dziesma, lielajā topā tā ir 19. vietā, bet trešajā vietā ir grupa “Muud” ar “Varbūt”, kam vēl četras vietas jāapsteidz, lai iekļūtu radiostaciju top 20. Topā pirmo nedēļu ir duets “Vēstulēs” ar dziesmu “šīs vasaras” - starp latviešu singliem debitējuši piektajā vietā.

Foto: publicitātes

Straumēšanas tops

Latvijas straumēšanas topā ir jauns līderis - Tomijs Ričmens ar “Million Dollar Baby”, kas piedzīvojis kāpumu no ceturtās uz pirmo vietu.

Nīderlades pārstāvis Eirovīzijā Joost ar hitu “Europapa” ir otrais, savukārt Billijas Eilišas dziesma “CHIHIRO” ir trešajā vietā. Top 20 ir sešas Billijas jaunā albuma “Hit Me Hard and Soft” dziesmas, piecas dziesmas no Eirovīzijas dziesmu koncerta un arī divas latviešu dziesmas. Apvienība “Olas” ar hitu “Nārnija” ir desmitajā vietā, bet Fiņķis un Patrisha ar “Raķešu zinātni” ir 20. vietā.

Foto: publicitātes

Atsevišķi latviešu singlu straumēšanas topā aiz “Olām”, Fiņķa un Patrishas trešo vietu ieņem Dona “Hollow”, savukārt viņa “Lauzto šķēpu karaļvalsts” ir astotajā vietā. Ar trijām dziesmām topā ir Wiesulis un sangvn, bet ar divām - “Singapūras Sastīns”, kuru sadarbībā ar grupu “A-Europa” dziesma “Uz Seen” šobrīd ir topa ilgdzīvotāja, tiek straumēta jau 73 nedēļas.

Gaidāmie jaunumi

Šonedēļ jaunu singlu “Tu iekriti manī” izdos grupa “Instrumenti”, bet jūnija pirmajā nedēļā klajā nāks projekta SHIPSEA albums. Tāpat jūnijā albumu “Mākslas darbs” sola grupa “Musiqq”. Jaunu singlu “Dark” pavisam drīz sola Dons.

Pop hitu meistares Charli XCX jaunākais albums “Brat” būs gaidām 7. jūnijā. Šajā pašā dienā iznāks arī Peggy Gou albums “I Hear You” - viņa Latvijas straumēšanas topā ir labi pazīstama ar hitu “Nanana”, un arī producents/reperis Kaytranada izdos albumu “Timeless”. Pavisam drīz klausītāji tiks ierauti Līgo svētku svinībās un festivālu vasaras norisēs, un tās rezonēs arī Latvijas mūzikas topā.

Nepalaid garām!

Uz augšu