"Tāds ir šis žanrs, cepties par to ir infantili un dumji." Lielā koncerta režisors Papa Chi par jezgu ap Gustavo dziesmu (1)

Sejas.lv
Gustavo un Papa Chi
Gustavo un Papa Chi Foto: Toms Treibergs

Trešā Latvijas Mūzikas Lielā koncerta režisors Papa Chi jeb Aivars Čivželis intervijā žurnālam "Ir" izteicās par skandālu ap Gustavo interpretāciju par Raimonda Paula dziesmu. 

Gustavo, Patrišas un Normunda Rutuļa piedāvātā jaunā versija Raimonda Paula dziesmai "Nepārmet man" daudziem nepatika - tostarp Ainaram Mielavam un Maestro mazmeitai.

"Manuprāt, skandālu uztaisīja viens cilvēks, kurš sēž mežā un regulāri izpaužas sociālajos tīklos, un mūzikas vietā pievērsies komentēšanai internetā. Prese to kāri paķēra. Man pat nešķiet, ka par to ir vērts runāt. Mūsdienu mūziķi pastāvīgi piedāvā savas versijas agrāko laiku iemīļotajām dziesmām, tā pagarinot dziesmu dzīvi. Ja kādam nepatīk jaunās versijas, lai klausās ierakstā oriģinālus! Tie ir pieejami!" tā koncerta režisors.

"Man ir slikta pieredze ar cilvēkiem, kuriem pārāk stipri savilktas tautiskās prievītes ap kaklu un skābeklis vairs nepiekļūst smadzenēm. Viņi no pārmaiņām sargā pat Raini, kurš teicis, ka "pastāvēs, kas pārmainīsies"," teic Papa Chi.

"Cilvēkiem, kas sašutuši par ikonisko dziesmu interpretācijām, gribu atgādināt, ka tā ir jauna veida kultūra, kas pastāv jau 30 gadus, - labrīt! It īpaši hiphopa mākslinieki atsaucas uz dažādiem skaņdarbiem un autoriem, kurus mīl un ciena. Tāds ir šis žanrs, cepties par to ir infantili un dumji," norāda viņš.

Papa Chi skaidro, ka Gustavo jauno skaņdarba versiju radīja aiz mīlestības un cieņas, nevis skandāla pēc. "Problēma tāda, ka neviens nav pat mēģinājis ieklausīties vārdos, kas tiek repoti piedziedājuma vietā. Vienīgais cilvēks, kuram šai dziesmai nav jāpatīk, ir Raimonds Pauls. Tas ir loģiski," viedokli pauž Papa Chi.

Jau ziņots, ka dziesma "Nepārmet man 3000" sacēlusi pamatīgu vētru sociālajos tīklos. Pirmais uz dzirdēto asi reaģēja dziedātājs un dziesmu autors Ainars Mielavs.

"Jaunais skaņdarbs ir Raimonda Paula 1969. gadā ierakstītās dziesmas "Nepārmet man" svaiga versija ar citādu saturisku ievirzi. Tajā dzirdams vairāku laikmetu sakausējums, kurā tika apvienots pagājušā gadsimta 70. gadiem raksturīgais estrādes skanējums ar bagātīgu un dinamisku mūsdienu hiphopa stilistiku. Dziesmas tekstu papildināju ar jauniem pantiem, kuros no klausītāja skatu punkta izstāstīju stāstu par to, kā savulaik iemīlēju viena no saviem iedvesmas avotiem, repera André 3000 daiļradi," prezentējot jauno skaņdarbu, izteicās dziesmas līdzautors un izpildītājs Gustavo.

Dziesma tapusi īpaši "3. Lielā koncerta" repertuāram un uz grandiozās koncerta skatuves pirmo reizi dzīvajā atskaņojumā skanēs 1. jūnijā Mežaparkā.

Tas uz vienas skatuves pulcēs vairāk nekā 100 dalībnieku.

Koncertā piedalīsies Shipsea, "Pērkons", "Liepājas brāļi"; "Bermudu divstūris", Olga Rajecka, "Dzelzs vilks", "Dagamba", Wiesulis, "Bet bet", Ieva Akuratere, Ansis, Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Normunds Rutulis, Patrisha, Ozols, Gustavo, Aija Andrejeva, "Sudden Lights", Lauris Reiniks, PND, Vestards Šimkus kopā ar "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio bigbendu un kori "Maska", kā arī Rīgas Doma zēnu kori.

Vairāk lasi žurnāla "Ir" 30. maija numurā!

Uz augšu