Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Svarīga informācija 3. Lielā Koncerta apmeklētājiem

2. Latvijas mūzikas Lielais koncerts Mežaparka Lielajā estrādē 2023. gadā.
2. Latvijas mūzikas Lielais koncerts Mežaparka Lielajā estrādē 2023. gadā. Foto: Publicitātes foto

Jau sestdien, 1. jūnijā, Mežaparka lielo estrādi ieskandinās par tradīciju kļuvušais 3. Lielais Koncerts. Koncertu apmeklēs vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, tādēļ pasākuma organizatori pievērš apmeklētāju uzmanību praktiskai informācijai, kuras ievērošana pasākumu padarīs patīkamu un drošu ikvienam.

Ieeja Mežaparka Lielajā estrādē sāksies jau plkst. 18.00 un notiks pa 2., 3., 4., 5., 6., 7. un arī 8. vārtiem. Organizatori aicina izmantot visus ieejai paredzētos vārtus.

Pirms koncerta apmeklētājus izklaidēs DJ Maija Rozīte, plkst. 20.30 uz skatuves kāps koncerta iesildītāji – grupa ‘’Pirmais Kurss’’, savukārt 3. Lielais koncerts sāksies plkst. 21.30. Koncerta beigas ieplānotas plkst. 00.30.

Rūpējoties par vides ilgtspējību, Mežaparka bioloģisko daudzveidību un solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Lielā koncerta organizatori šajā pasākumā neizmantos pirotehniku.

Pasākuma rīkotāji aicina apmeklētājus nepieciešamības gadījumā ņemt līdzi lietusmētelīšus.

Ienākot koncerta teritorijā notiks personīgo mantu apskate, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību. Teritorijā būs aizliegts ienest ēdienus un dzērienus, visu veidu ieročus, bīstamus priekšmetus, lietussargus, profesionālo foto un video tehniku, statīvus, lielgabarīta lietas un somas (tilpums lielāks par 5 litriem), saliekamos krēslus, velosipēdus, skrejriteņus, mikromobilitātes iekārtas, dzīvniekus.

Teritorijā pēc papildu pārbaudes drīkstēs ienest somas līdz 5 l tilpumam, bērnu ratus, moto un velo ķiveres, tukšas daudzkārt uzpildāmās pudeles (izņemot stikla). Pasākumā netiks nodrošināta mantu glabātuve.

Drošības apsvērumu dēļ aizliegts koncerta laikā ar bērnu ratiņiem atrasties pūlī un/vai skatuves priekšā.

Jāatceras, ka atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem bērns, kurš nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nakts laikā (no plkst. 22.00 līdz 6.00) nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes, bērnu aprūpes iestādes vadītāja vai viņu pilnvarotas pilngadīgas personas. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam (ieskaitot) ieeja koncertā vecāku pavadībā bez maksas.

Ienākot teritorijā, fanu zonas un sēdvietu biļešu īpašnieki varēs saņemt aproci brīvai iekļūšanai savās zonās. Aproces būs pieejamas starp 6. un 5. vārtiem pergolā un estrādes sānos pie 3. vārtiem. VIP aproces VIP viesi varēs saņemt pie ieejas Kokaru zālē.

Mežaparka teritorijā pasākuma rīkotāji īpašas velo novietnes neorganizēs. Koncerta apmeklētājiem jāņem vērā, ka personīgo automašīnu novietošana Mežaparkā un tā tuvumā būs apgrūtināta. Nokļūšanai uz Lielo koncertu tā rīkotāji aicina izmantot sabiedrisko transportu.

Pēc organizatoru pasūtījuma tiks nodrošināti papildu reisi gan 11. tramvaja maršrutam “Stacijas laukums – Mežaparks” pirms un pēc koncerta, gan arī atsevišķi papildu reisi 48. autobusa maršrutā pēc koncerta beigām.

Nokļūšanu uz pasākumu organizatori aicina plānot savlaicīgi, jo, tuvojoties koncerta sākumam, transports varētu būt pilnāks nekā ierasts. Arī šajos braucienos jāveic brauciena reģistrācija kā jebkurā citā braucienā ar Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu.

Koncerta teritorijā darbosies ēdienu un atspirdzinājumu tirdzniecības vietas, kurās varēs norēķināties arī ar kartēm. Mežaparka estrādes teritorijā ir pieejami ūdens brīvkrāni.

Koncerta biļetes vēl ir pieejamas tirdzniecībā tiešsaistē un tirdzniecības centra "Spice" informācijas centrā.

Nepalaid garām!

Uz augšu