Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ieskats pašā objektīvākajā Eiropas Parlamenta vēlēšanu partiju apskatā (1)

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Jau rīt, 6. jūnijā, skatītājus ar vēlēšanām veltītu speciālizlaidumu priecēs podkāsta “Nav divu Tomu” veidotāji – TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis. Šoreiz ar kritisku aci tiks apskatītas pilnīgi visas 16 Eiropas Parlamentā kandidējošās partijas.

Lai viss būtu absolūti godīgi, katras partijas apskatam atvēlētas precīzi divas minūtes. Rūpīgajā partiju analīzē, iespējams, ieskanēsies arī pa kādam labam vārdam vai pat komplimentam, tomēr lielākoties diskusijā uzsvari tiks likti uz partiju, to deputātu un programmu vājajām vietām. Piemēram – raidījumā tiks noskaidrots, kura ir pati prokremliskākā partija.

Tāpat katrai no partijām piemeklēts neliels dziesmas fragments, kas to vislieliskāk raksturo. Lai arī šķita, ka vairākām partijām lieliski piestāvētu Padomju Savienības himna, tika nolemts šo darbu neizmantot. Toties noteikti dzirdēsiet kādu ļoti trāpīgu fragmentu no Inokentija Mārpla daiļrades.

Tā kā publiski arvien biežāk izskan vēlētāju bažas par to, ka joprojām nav izlēmuši, par kuru politisko spēku balsot, šis partiju apskats noteikti varētu palīdzēt izvēlēties. Vai arī vismaz saprast, par kuru partiju nebalsot nekādā gadījumā.

Lai vai kā – aicinām ikvienu Latvijas pilsoni 8. jūnijā paņemt pasi vai ID karti un doties uz jebkuru Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkni. Ja jūs nepiedalīsieties vēlēšanās, citi aizies un nobalsos par draņķīgajām partijām.

Iepriekšējo podkāstā “Nav divu Tomu” sēriju var noskatīties šeit. Taču visas podkāsta epizodes skatāmas šeit.

Nepalaid garām!

Uz augšu