Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nav divu Tomu No gnosticisma vēstures līdz desai aukstajā zupā – atbildam uz skatītāju jautājumiem

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA/TVNET kolāža

Kādēļ sabruka hetu valsts un kādu pienesumu pasaules kultūras un reliģiju vēsturei devis gnosticisms? Vai, ja sierā ir vairāk caurumu, arī paša siera ir vairāk? Kas ir labāk – lūgt atļauju pirms darīšanas vai labāk lūgt piedošanu par jau izdarīto? Tie ir tikai daži no jautājumiem, kurus soctīklā “X” raidījuma “Nav divu Tomu” veidotājiem uzdeva tā skatītāji.

Raidījuma tīzeris. Pilna raidījuma epizode skatāma tiešsaistes žurnālā TVNET+

Taču ne jau tikai “pa augstiem plauktiem” notiks dzīvošanās jaunākajā raidījuma epizodē. Viens no tematiem, kurš ir ar sevišķu nozīmību gan sabiedrības komforta, gan Zaļā kursa ieturēšanā valstiskā līmenī, ir atkritumu pārstrādes jautājums – precīzāk, to dedzināšanas rūpnīcas un šo ēku ieplānotās lokācijas.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) maija sākumā izsludināja atklātu projektu atlasi, aicinot ar atkritumu pārstrādi saistītos komersantus pieteikties Eiropas Savienības fondu atbalstam, lai investētu līdzekļus atkritumu pārstrādē. Pieejamais Kohēzijas fonda finansējums ir 20 miljoni eiro. Projektus CFLA pieņems līdz 2. augustam; pašu projektu īstenošanai atvēlēts laiks līdz 2029. gada beigām.

Nepalaid garām!

Uz augšu