“Pienvedēja Piedzīvojumi” izdod jaunu dziesmu un izsludina 30 gadu jubilejas koncertu

TVNET
Foto: Jānis Deinats

Grupa “Pienvedēja Piedzīvojumi” ir iedvesmojošs stāsts par trīs jauniešiem no Sabiles, kuri 30 gadu laikā kļuvuši par leģendāru latviešu rokgrupu. 2024. gada 11. oktobrī ar vērienīgu koncertu koncertzālē “Palladium” Rīgā, divu stundu garā koncertprogrammā tiks nospēlēti gan visi grupas lielākie hiti un pazīstamākās dziesmas, gan arī pienvedēju jaunākās dziesmas, no rudenī gaidāmā, jau septītā studijas albuma.

“Pienvedēja Piedzīvojumi” piedāvā klausītājiem jaunāko dziesmu “Fizikas likums”. Tāpat kā godalgotā albuma “Nelaiks” (2019), arī topošā albuma producents būs grupas bundzinieks Pēteris Lunde. Albuma izdevējs: “Izdevniecība MicRec”.

“Fizikas likums ir neredzama sakarība, kas lietām uz šīs pasaules liek notikt tā, kā tās notiek, un mēs to pieņemam pat neiedziļinoties. Un likumsakarīga ir arī vēlme izpatikt un būt saistītiem ar cilvēkiem vienā visumā, tikai “…cik daudz ir par daudz, cik maz ir par maz?” jautā “Pienvedēja Piedzīvojumi”.

“Mīlestība uz mūziku, bezbailīgi sava skanējuma meklējumi un trīs vīru draudzība, kā arī lieliska sadarbība ar Latvijas mūzikas lauciņa lielākajiem speciālistiem – tas ir tas, ar ko visus šos gadus esam strādājuši,” stāsta grupas solists un basģitārists Māris Žigats.

“Jāņa Žildes grāmata “Trīs no Sabiles”, Jāņa Orbidāna dokumentālā filma “Pienvedēja Piedzīvojumi” – tas ir mūsu darba un dzīves atspoguļojums, par ko varam pateikties īstiem sava amata meistariem. Ne visiem mūziķiem Latvijā ir bijušas šādas privilēģijas, un tas loģiski summēsies 30 gadu jubilejas koncertā. Visgrūtākais uzdevums būs atlasīt vislabākās no labākajām dziesmām, lai koncerts būtu emocionāls, enerģijas un prieka pilns,” tā grupas bundzinieks Pēteris Lunde.

“Tas ir bijis aizraujošs, brīžiem grūts, bet vienmēr mūsu mīļo klausītāju atbalstīts ceļš, ko esam kopā gājuši un, cerams, vēl kādu laiku iesim. Atmiņas, jaunības trakums, spēcīga konkurence – to visu esam piedzīvojuši, izbaudījuši un varam būt lepni un apmierināti ar to, ko esam paveikuši,” rezumē grupas ģitārists Aldis Lunde-Kurzemnieks.

Sākusi ar diviem pašizdotiem albumiem, grupa šobrīd izdevusi sešus pilnvērtīgus dziesmu albumus. Grupas pamatsastāvs nav mainījies kopš tās dibināšanas. 2019. gadā grupa ieguvusi Latvijas mūzikas ierakstu augstāko apbalvojumu – “Zelta mikrofonu” rokmūzikas un metālmūzikas žanrā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas pievienotajā saitē

Nepalaid garām!

Uz augšu